17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieŞcolile de top după simularea evaluării naţionale

Şcolile de top după simularea evaluării naţionale

Rezultatele la simularea evaluării naţionale arată nivelul de pregătire al elevilor pentru a răspunde la cerinţele unui examen naţional. În această sesiune, în judeţul Dolj a crescut procentul mediilor peste cinci, dar s-a schimbat şi clasamentul unităţilor şcolare care au procent de promovare de peste 90%. Sunt şi şcoli care au un astfel de procent chiar şi la clasa a VII-a.

Simularea evaluării naţionale este prima testare cu subiecte naţionale a elevilor care se pregătesc pentru examenul de absolvire. În judeţul Dolj, au fost 4.952 de elevi înscriși pentru a susţine simularea evaluării naţionale la clasa a VIII-a, dintre care 434 de elevi nu s-au prezentat. Spre deosebire de anul trecut, când au fost cinci medii de zece, de această dată patru elevi au reuşit să obţină acest rezultat la simulare. „Elevii de zece provin de la Școala Gimnazială «Traian» Craiova, Colegiul Național «Frații Buzești» Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic «Henri Coandă» Craiova. Conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, pe discipline, la clasa a VIII-a au fost 19 note de zece la limba și literatura română şi 40 de note de zece la matematică. În comparaţie cu anul trecut, s-a înregistrat şi o creştere a mediilor peste 5(cinci) cu 6,88%, procentul fiind de 55,07%“, a declarat inspectorul şcolar general Monica Sună.

S-a schimbat topul şcolilor la clasa a VIII-a

Rezultatele pe unităţile şcolare arată că anul acesta nu mai este nicio unitate şcolară cu 100% reuşită, faţă de anul trecut, când primul loc a fost ocupat de Şcoala Gogoşu. Această unitate şcolară a trecut în clasamentul cu cele mai slabe rezultate, fiind cu procent sub 20% alături de Şcoala Catane şi Şcoala Negoi, conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Pe primul loc la nivelul Craiovei, dar şi la nivelul judeţului se află Şcoala gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova, cu un procent de reuşită în creştere faţă de simularea de anul trecut. Astfel, dacă în 2018 a fost 97,78% procentul elevilor cu medii peste 5, anul acesta unitatea şcolară are la simulare procentul de reuşită 98.31%. Pe locul al doilea se află Şcoala gimnazială „Traian“ din Craiova, cu 94,7% medii peste 5, în creştere faţă de 2018, când a avut reuşită de 89%. Pe locul al treilea se află Liceul Independenţa Calafat, care anul trecut nici nu era în top zece după simulare. De asemenea, locul IV este ocupat de Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan“ cu 92,56% promovaţi, urmat de Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“ cu 92,44 promovaţi, faţă de 85,92%, cât a avut anul trecut. În topul unităţilor cu peste 90% procent de promovabilitate se află şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ cu 91,95% promovaţi, faţă de anul trecut, când procentul mediilor peste 5 a fost de 94,19%.

Top 3 şcoli după rezultatele la clasa a VII-a

Anul acesta, simularea evaluării naţionale s-a aplicat şi elevilor de clasa a VII-a. În judeţul Dolj au fost 5.147 de elevi înscriși, fiind înregistraţi 590 de elevi absenți şi un elev eliminat la proba de matematică. Nici un elev nu a promovat simularea la ambele discipline cu media zece. Au fost însă elevi care au obţinut nota maximă doar la una dintre probe. Astfel, sunt trei note de zece la limba și literatura română şi 24 de note de zece la matematică. Şi procentul mediilor peste 5 a fost de 55,04%. Rezultatele pe fiecare unitate de învăţământ arată că doar la trei unităţi şcolare au fost peste 90% din elevi cu medii peste cinci. În topul celor mai bune rezultate, conform statisticilor ISJ Dolj, se află Şcoala gimnazială „Terraveda“ urmată de Şcoala gimnazială „Mircea Eliade“ şi de Şcoala gimnazială „Traian“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS