19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajSistem de monitorizare şi contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la SC ELPRECO SA

Sistem de monitorizare şi contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la SC ELPRECO SA

Proiectul “Sistem de monitorizare şi contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la SC ELPRECO SA”, Cod SMIS 2014+135398, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, a fost implementat de către ELPRECO S.A.

Valoare totală a proiectului este de 1,131,496.51 lei din care 950,837.41 lei valoare totală eligibilă formată din 808,211.79 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR și 142.625,62 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Direcția Regională de Infrastructură (DRI) Craiova.

Obiectivul general al proiectului a fost implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea consumului de energie și diminuarea emisiilor de CO2 ca urmare a implementării unui sistem de monitorizare a consumurilor de energie în cadrul societății ELPRECO S.A.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Creșterea capacitaţii societății ELPRECO SA de a identifica si implementa masuri de eficienta energetica prin introducerea unui sistem de monitorizare până la finalul perioadei de implementare de 25 luni de la semnarea contractului de finanţare.

2. Creșterea capacitaţii de contorizare avansata a consumului energetic (energie electrica, gaz metan, apa, aer comprimat, energie termica, abur, temperaturi si umiditate microclimat), identificarea pierderilor de energie si a potențialului de economisire prin implementarea unui sistemul inteligent de monitorizare (hardware si software), compus din instrumentație de câmp si dispozitive de control, unitate de prelevare date din câmp, sistem de comunicare date si stație master în cele 25 luni de implementare a proiectului.

3. Diminuarea consumului de energie electrica si gaz natural cu 0,56% ca urmare a implementării sistemului de contorizare, în 5 ani de la finalizarea proiectului.

Rezultate

1. Capacitate întărită a societății ELPRECO SA în identificarea si implementarea masurilor adecvate de eficienta

energetica Indicator: CO01 – 1 întreprindere

2. Implementarea unui dispecerat in ELPRECO S.A, pct. de lucru Craiova, de unde se va monitoriza consumul de utilități.

3. Intensitate energetica în industrie redusă: în urma implementării soluției tehnice propuse prin prezentul proiect se estimează o intensitate energetica de 286,12 [kgep/ 1.000 euro].

Localizarea proiectului – Proiectul se implementează Municipiul Craiova, Calea SEVERINULUI, Nr. 44, Județ Dolj., pe o durată de 52 luni respectiv între data de 01.09.2019 și data de 23.12.2023, la care se adaugă, dacă este cazul și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare.

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional

Infrastructura Mare 2014-2020.”

Date de contact:

Tel. 0251307700 Fax: -, E-mail: [email protected]

Website: https://www.elpreco.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS