16.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajClădirile IML Craiova, complet renovate cu fonduri din bugetul CJ Dolj

Clădirile IML Craiova, complet renovate cu fonduri din bugetul CJ Dolj

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova au fost complet renovate, iar condițiile în care își desfășoară activitatea specialiștii instituției semnificativ îmbunătățite, ca urmare a unor ample lucrări de reparații, derulate cu finanțare asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Județean (CJ) Dolj, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Rezultatele demersului au fost prezentate luni, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, vicepreședinții Mihai Neațu și Antonie Solomon, administratorul public al județului, Cosmin Durle, precum și directorul IML Craiova, prof. univ. dr. Roxana Zăvoi.

Cosmin Vasile: Astăzi putem spune că ne aflăm în fața unor cu totul alte clădiri

„Finalizăm astăzi lucrările de reparații la imobilul în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova, un demers pe care l-am finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj. În urmă cu câțiva ani, am primit de la Guvernul României clădirile, care au fost transferate în patrimoniul CJ, instituția rămânând însă în subordinea Ministerului Sănătății. Așa cum se cunoaște, spațiile se aflau într-o stare avansată de degradare, iar condițiile în care personalul IML își desfășura activitatea erau improprii, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un institut care deservește patru județe ale Olteniei: Dolj, Gorj, Olt și Mehedinți. Împreună cu doamna director și cu colegii noștri de la Direcția Tehnică, am purtat numeroase discuții privind soluțiile pe care le aveam la dispoziție pentru a reface aceste clădiri.

Din păcate, nu am putut apela la suportul finanțării europene, însă am decis ca, din fondurile proprii ale Consiliului Județean, să demarăm acest proiect. Valoarea inițială a contractului de lucrări a fost de 1,8 milioane de lei și, ca rezultat, după cum se observă, astăzi putem spune că ne aflăm în fața unor cu totul alte clădiri. Merită precizat faptul că procesul de renovare a spațiilor s-a desfășurat fără a se întrerupe activitatea institutului, personalul fiind mutat pe măsură ce procesul de reparație înainta“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Clădirile IML Craiova, complet renovate. În ce au constat lucrările

Lucrările de reparații curente derulate cu finanțare asigurată de CJ Dolj au vizat patru corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată totală de aproape 800 de metri pătrați. Intervențiile au inclus repararea sau înlocuirea unor elementelor deteriorate ale șarpantei acoperișului și înlocuirea totală a învelitoarei și a sistemului de preluare și scurgere a apelor meteorice, repararea tencuielilor și refacerea zugrăvelilor, schimbarea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie din profiluri PVC și aluminiu, cu geam termoizolant, refacerea compartimentărilor interioare, repararea instalațiilor electrice, sanitare și termice, montarea de placaje din faianță și gresie, precum și a pardoselilor din parchet laminat sau din covor PVC antibacterian.

Tot în cadrul acestui contract, cu o valoare finală de aproximativ 250.000 de euro, inclusiv TVA, a fost asigurată dotarea IML Craiova cu mese de laborator și cu dulapuri pentru depozitare. Ar mai fi de menţionat că imobilul a fost construit în anul 1945, fiind preluat în anul 1972 de Laboratorul de Medicină Legală din Craiova. În tot acest timp clădirea nu a beneficiat niciodată de lucrări de reparații sau reabilitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS