8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajSecția de Radioterapie a SJU Craiova, reabilitată cu fonduri de la CJ Dolj

Secția de Radioterapie a SJU Craiova, reabilitată cu fonduri de la CJ Dolj

Secția de Radioterapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova va oferi, de acum înainte, cele mai bune condiţii de consultaţii şi tratament pacienţilor oncologici.

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunţat, ieri, că au fost finalizate lucrările de reparații și de reabilitare la clădirea secției, o investiţie de 500.000 de lei susţinută din bugetul propriu al CJ Dolj pe anul în curs. Aceasta se adaugă noului accelerator liniar instalat aici în luna februarie, fapt care face ca serviciile oferite bolnavilor să fie la cel mai înalt nivel. 

„Un nou demers finanțat de instituția noastră și destinat îmbunătățirii condițiilor pentru desfășurarea actului medical s-a încheiat cu succes la cea mai mare unitate spitalicească din regiune. Corpul de clădire ce cuprinde trei cabinete medicale și spațiile în care pacienții oncologici sunt consultați și pregătiți pentru radioterapie a fost complet renovat, la capătul unei investiții pe care Consiliul Județean Dolj a susținut-o cu o alocare totală de peste 100.000 de euro. Luând în considerare și instalarea noului accelerator liniar, în prima parte a acestui an, putem spune că serviciile oferite celor care au nevoie de astfel de proceduri se ridică acum la cele mai înalte standarde“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Demersul de reabilitare a Secției de Radioterapie din cadrul SJU Craiova a inclus anveloparea corpului de clădire, schimbarea tâmplăriei, refacerea rețelelor electrice, termice și sanitare, instalarea unui sistem de monitorizare video, înlocuirea centralei termice, renovarea spațiilor interioare, dar și îngroșarea pereților aferenți buncărului, în vederea asigurării unei mai bune protecții la radioactivitate. 

Continuă investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Investiţiile CJ Dolj la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova continuă, în curs de modernizare fiind şi clădirea în care funcţionează Clinicile de Oncologie și Dermatologie. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 2,8 milioane de euro, din care 1,8 milioane de euro reprezintă contribuția administrației județene, iar diferența este asigurată din fonduri europene. „Angajamentele noastre în această sferă continuă. După cum se știe, avem în plină desfășurare, tot la SJU Craiova, o investiție amplă de reabilitare și modernizare a imobilului în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie. Lucrările, derulate în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ trei milioane de euro, urmează să fie finalizate în prima parte a anului viitor“, a mai afirmat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

La imobilul în care îşi desfăşoară activitatea cele două secţii ale spitalului judeţean lucrările la exterior s-au finalizat încă din vară, iar acum se lucrează la interior. Lucrările la aripa stângă sunt aproape gata, dar şi la aripa dreaptă s-a ajuns la un grad de execuţie de peste 50%. În paralel, se construiește puțul liftului prevăzut pentru aripa stângă a clădirii.

Reamintim că la începutul acestei luni au fost finalizate şi lucrările de reabilitare a Secției de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență Craiova, o structură cu importanță capitală în buna desfășurare a activității întregii unități sanitare. Secţia a fost complet renovată printr-un demers finanțat din bugetul Consiliului Județean Dolj, iar constructorul a reuşit să finalizeze lucrările cu cinci luni mai devreme decât termenul din contract. Valoarea totală a investiţiei a fost de 760.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS