6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ELVPART SRL”

Comunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ELVPART SRL”

ELVPART SRL, cu sediul în Municipiul Târgu Jiu, România, Str. Unirii nr. 94A, , județul Gorj, cod poștal 210143, anunță încheierea proiectului „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ELVPART SRL”, cod SMIS 131280, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014-2020 şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Data începerii proiectului:01.05.2019 (dată semnare contract de finanţare: 15.04.2020). Data finalizării proiectului: 30.04.2021. Valoarea totală a proiectului este de 1.318.559,01 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 720.110,50 lei (valoarea nerambursabilă acordată din FEDR fiind de 612.093,94 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național fiind de 108.016,56lei). Proiectul s-a implementat în extravilanul Municipiului Târgu Jiu, Județul Gorj, cu nr. cadastral 54214.

Obiectivul proiectului a constat în crearea unei unități noi prin dotarea unui spațiu nou cu un utilaj necesar pentru desfășurarea unei noi activități, aceea de fabricare a betonului (CAEN 2363 –Fabricarea betonului) si îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele competitive identificate în Strategia Naționala pentru Competitivitate.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  1. Achiziționarea următoarelor:
    -Stație de betoane mobilă
    -Set de 2 panouri fotovoltaice –1 buc
    -Servicii de consultanțăscriere proiect-1 buc
    -Servicii de consultanțămanagement proiect –1 buc
    -Informare și publicitate -1 buc. (comunicat de presă începere și încheiere proiect, placă permanentă, autocolant pentru utilajul achiziționat, afiș A2)
  2. Cresterea numărului de angajați:
    Investiția prevede creșterea numărului mediu de salariați cu 5 persoane (1 operator utilaj, 1 mecanic de întreținere, 3 muncitori necalificați) ca urmare a realizării investiției și menținerea acestei creșteri pe întreaga perioadăde monitorizare a proiectului (3 ani după efectuarea plății finale în cadrul proiectului). Cel puțin o persoană din cele 5 noi angajate face parte dintr-o categorie defavorizată.

Proiectul de față reprezintă un pas către dezvoltarea continuă a firmei și îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare propuse, investiția permițănd oferirea de servicii de calitate în domeniul fabricării betonului.Proiectul implementat de către ELVPART SRL are următoarele rezultate: achiziția de utilaje și echipamente (Stație de betoane mobilăși un set compus din două panouri fotovoltaice), achiziţia de servicii de consultanţă şi informare şi publicitate, precum şi crearea de 5 noi locuri de muncă.

Astfel, proiectul implementat are impact la nivel local/regional cum ar fi: crearea oportunităţilor de noi locuri de muncă prin achiziţiile făcute; dezvoltarea durabilă a zonei; atragerea de investitori străini într-o zonă deficitară din acest punct de vedere; implementarea tehnologiilor competitive pentru o inginerie nouă în domeniul fabricării betonului; asigură pe termen lung o creştere economică durabilă din punct de vedere al mediului -toate fiind posibile prin utilizarea unor utilaje performante ca cele pe care le-am achiziţionat.

ELVPART SRL- Date de contact
Persoana de contact: Adela-Mihaela Modrea-Administrator
Telefon: 0762394493
Email: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS