10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: Astăzi se semnează contractele pentru demararea investițiilor la Colegiul Național „CAROL I” și sediul OPEREI ROMÂNE din CRAIOVA

Deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: Astăzi se semnează contractele pentru demararea investițiilor la Colegiul Național „CAROL I” și sediul OPEREI ROMÂNE din CRAIOVA

În prezența premierului Florin Cîțu și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, se vor semna astăzi, 16 martie, la Craiova, contractele derulate prin Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea a două clădiri emblematice ale Municipiului Craiova – Sediul Colegiului Național Carol I si sediul Operei Române. Cu acest prilej, deputatul Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a vorbit despre susţinerea guvernamentală acordată obiectivelor din judeţ.

Reporter: Astăzi se vor semna contractele pentru reabilitarea unei clădiri emblematice din Dolj. Cum s-a reuşit, în sfârşit, acest lucru?

Ştefan Stoica: Am promis , ne ținem de cuvânt! Investițiile în Municipiul Craiova si județul Dolj au susținere guvernamentală.

Colegiul Național CAROL I și sediul OPEREI ROMÂNE din CRAIOVA vor avea semnate, începând de astăzi, 16 martie, contractele pentru demararea investițiilor!

Salutăm pe această cale implicarea Guvernului si a Ministerului Dezvoltării Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administrației în demersul de reabilitare a celor două sedii de instituții care au nevoie urgent de intervenții pentru a fi funcționale și sigure.

Anul trecut, pe timpul guvernării Orban, au fost aprobați prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici ai proiectului ceea ce a permis contractarea lucrărilor de proiectare și execuție printr-o procedură de licitație, astfel încât proiectul să intre in linie dreaptă.

Reporter: La cât se ridică valoarea investiţiilor?

Ştefan Stoica: Valoarea investițiilor pentru implementarea proiectului ”Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română Craiova” este consistentă, ridicându-se la peste 97 de mil lei, lucrările de reabilitare fiind complexe și vizând consolidarea întregului monument din centrul Municipiului Craiova.

Reporter: Ce va aduce nou proiectul de reabilitare?

Ştefan Stoica: După finalizarea lucrărilor, destinația principală a Corpului central, Colegiul Național Carol I va fi aceea de instituție de învățământ, iar in ceea ce privește Opera Română din Craiova, prin intervențiile aduse care vizează lucrări de modernizare si extindere a spaţiilor existente, se propune redeschiderea accesului publicului la nivelul foaierului.

Semnarea acestui contract este dovada faptului că promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut sunt onorate și vor fi puse în practică, astfel încât clădirea monument istoric reprezentată de Colegiul Național CAROL I, care se afla într-o fază avansată de degradare, fiind folosită numai parțial, va deveni funcțională după mulți ani în care a fost scoasă din uz.

Iată cum 2 instituții cu scop educațional și cultural vor reintra in circuitul de funcționare prin demararea lucrărilor de reabilitare ceea ce reprezintă un obiectiv asumat si realizat într-un timp relativ scurt in care procedurile au fost atent urmărite, derulate fără sincope, în mod profesionist ajungându-se la semnarea contractului, etapă finală a lanțului procedural.

Reporter: Cum arată vizita de astăzi a delegaţiei guvernamentale la Craiova?

Ştefan Stoica: Pe parcursul zilei de astazi, delegația guvernamentală formată din domnul Florin Cîțu, Prim- Ministru al României, domnul Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice, domnul Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naţionale alături de domnul Roșca Nicușor, Prefectul județului Dolj, precum și de alți reprezentanți ai formațiunilor din arcul guvernamental are mai multe întâlniri de lucru şi vizite în teren. Una este vizita pe Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti, dedicată monitorizării progresului fizic al lucrărilor pe acest tronson , un obiectiv de infrastructură major pentru Regiunea de Sud şi Sud-Vest a României. Un alt punct important pe agenda întâlnirilor îl reprezintă vizita la Batalion 26 de Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova, o unitate de elită a armatei române, implicată în teatre de operații externe si furnizor de securitate în lume, cu care ne mândrim.

Totodată, delegația va efectua o vizită la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu, instituție de învățământ cu tradiție, care a intrat într-un amplu program de investiţii în modernizarea infrastructurii școlare, program aflat pe final, ceea ce este cu atât mai îmbucurător având în vedere faptul că anul acesta se împlinesc 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu, nume pe care îl poartă acest colegiu.

Reporter: Care sunt priorităţile guvernului Cîţu pentru următorii patru ani?

Ştefan Stoica: Suntem convinși că pentru Guvernarea Cîțu următorii patru ani sunt de construcție a României , ani în care investițiile vor fi accelerate astfel încât decalajele de dezvoltare între regiuni să fie reduse şi să fie asigurată o creștere sustenabilă şi echilibrată. „Dezvoltăm Doljul„ nu este doar un slogan folosit în campania electorală, este promisiunea noastra față de locuitorii acestui județ, promisiune pe care o vom onora!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS