1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Publireportaj Cosmin Vasile: Aeroportul Craiova rămâne printre obiectivele investiționale importante ale CJ Dolj

Cosmin Vasile: Aeroportul Craiova rămâne printre obiectivele investiționale importante ale CJ Dolj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat vinerea trecută la lansarea primului zbor direct, în sistem charter, de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC). Este vorba de cursa către celebra destinație de vacanță Sharm El Sheikh, din Egipt, care va decola începând cu data de 30 aprilie, cu întoarcere pe 7 mai.

Cu acest prilej, președintele CJ Dolj a reamintit importanța pe care o are Aeroportul Craiova pentru instituția pe care o conduce și a anunțat că investițiile la aeroport vor continua.

Aeroportul Internațional Craiova a ocupat un loc aparte în tot ceea ce a însemnat, de-a lungul timpului, strategia pentru dezvoltarea județului Dolj. Este o instituție a cărei ascensiune a pornit într-un moment în care prea puțini îi acordau vreo șansă. Am creat condițiile de infrastructură necesare pentru creșterea numărului de curse aeriene directe și, ca urmare, numărul pasagerilor a urcat considerabil, de la sub 120.000 în anul 2015 la peste 500.000 în 2019. Ne așteptam ca și în 2020 să înregistrăm o evoluție semnificativă, însă a urmat această pandemie și multe destinații nu au mai putut fi acoperite.

În continuare, aeroportul rămâne printre obiectivele investiționale importante ale Consiliului Județean Dolj. Dacă în anii trecuți am reușit să refacem pista de aterizare și am reabilitat și extins de patru ori platforma de staționare a aeronavelor, printr-un demers de peste 20 de milioane de euro, acum avem în derulare trei proiecte mari“, a afirmat Cosmin Vasile.

Continuă investițiile CJ Dolj la Aeroportul Craiova. Ce proiecte sunt în derulare

Președintele Consiliului Județean Dolj a detaliat proiectele care vor aduce Aeroportul Internațional Craiova în topul aeroporturilor din țară.

„Unul dintre proiecte vizează extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri, printr-o investiție în valoare de peste 6 milioane de euro, finanțată din bugetul propriu. Astfel, vom construi două corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată de 2.250 de metri pătrați, și vom crește capacitatea de procesare până la 1.150.000 de pasageri pe an. Un alt doilea demers urmărește creșterea gradului de siguranță pentru toți cei care tranzitează aeroportul, printr-o serie de lucrări și achiziții pentru care am obținut finanțare din fonduri europene de peste 15 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Județean Dolj a alocat din fonduri proprii 500.000 de euro pentru modernizarea și extinderea parcării AIC“, a precizat Cosmin Vasile.

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a detaliat proiectele care vor aduce Aeroportul Internațional Craiova în topul aeroporturilor din țară
Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a detaliat proiectele care vor aduce Aeroportul Internațional Craiova în topul aeroporturilor din țară

„Anul acesta, sperăm să finalizăm și să depunem aplicația de finanțare din fonduri europene pentru cel mai mare proiect pe care Consiliul Județean l-a abordat în sectorul infrastructurii aeroportuare – construirea unui nou terminal pentru pasageri, la standarde europene, cu o capacitate de două milioane de călători pe an“, a mai spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Este vorba de un proiect european de peste 70 de milioane de euro, o investiție care cumulată cu cele aflate în derulare ar face ca „Aeroportul Craiova să devină nu doar suport pentru Aeroportul «Henri Coandă» din Capitală, ci să ajungă în primele trei din ţară“, după cum susține Cosmin Vasile.

Ce presupune cursa Craiova – Sharm El Sheikh

Charterul spre Sharm El Sheikh cu plecare din Craiova vine în completarea ofertei de zboruri din București cu destinația Egipt și va fi pus la dispoziția oltenilor de Agenția de Turism Mapamond și turoperatorul Cocktail Holidays, în parteneriat cu Aeroportul Craiova și Consiliul Județean Dolj. Dacă primul zbor va avea succes, vor urma și alte curse spre Egipt, de pe Aeroportul Craiova. Pachetele de vacanță cuprind 7 nopți de cazare la hoteluri de 4* și 5* cu masă inclusă, taxe de aeroport, asigurare medicală și storno și transfer de la aeroport la hotel și retur. Tarifele pornesc de la 648 de euro/persoană și cresc în funcție de preferințele legate de hotel. Zborul va fi operat în colaborare cu compania aeriană Egyptair, care va pune la dispoziția turiștilor ce vor pleca de la Craiova o aeronavă din flota Airbus 220 Neo, cu 146 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...