11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAfli totul despre transportul în comun din Dolj, printr-un simplu click

Afli totul despre transportul în comun din Dolj, printr-un simplu click

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a implementat o aplicaţie care vine în sprijinul persoanele care folosesc transportul public în comun intrajudeţean. Printr-un singur clik poţi afla informaţii despre toate cele 104 trasee licențiate de transport în comun din Dolj, despre operatori, tipul mijloacelor de transport care circulă sau stațiile de oprire intermediare până la destinația dorită. De asemenea, site-ul (www.doljtransport.ro) oferă şi o listă a curselor care pleacă în următoarea oră faţă de ora curentă. Simplu şi complet.

Transportul în comun din Dolj, printr-un simplu click. Transportul rutier de persoane din judeţul Dolj are, începând din luna iunie a acestui an, un site dedicat: www.doljtransport.ro. De aici poţi afla orice informaţie de care ai nevoie atunci când vrei să pleci la drum şi să foloseşti transportul în comun intrajudeţean.

Aplicaţia a fost implementată de Consiliul Judeţean Dolj, în subordinea căruia se află Autoritatea Județeană de Transport, şi conţine toate traseele licenţiate de transport public în comun care leagă cele 111 localităţi din Dolj.

Pentru fiecare traseu în parte, călătorul poate afla informații despre: stațiile care fac parte dintru-un traseu, numele operatorului care efectuează cursa, tipul mijlocului de transport, codul traseului, zile de circulație, numărul de curse din fiecare zi de circulație, interval orar pentru fiecare cursă, tip traseu (dus-întors, dus), hartă traseu, precum și alte informații relevante.

Transportul în comun din Dolj. Ce informaţii oferă site-ul

Pe site, orice utilizator are posibilitatea să aleagă locația de plecare, locația de sosire, precum și locația intermediară. Rezultatul unei căutări va afișa, după caz, o listă ordonată crescător în funcție de ora de plecare, cu toate cursele disponibile la data și ora respectivă.

De asemenea, pentru fiecare cursă în parte vor fi afişate următoarele informaţii: ora de plecare, ora de sosire, tariful, numele stației de plecare, stații intermediare ale traseului, localitatea de sosire, distanța în kilometri, nume operator, tip transport, hartă traseu. Tot pe site există şi o rubrică destinată celor care doresc să transmită reclamații și sesizări, în timp ce la secțiunea de atenționări sunt afișate cursele care au suferit suspendări sau modificări, din diverse motive.

Cosmin Vasile: „Această inițiativă reprezintă o noutate pentru România“

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, susţine că site-ul a fost creat din dorinţa de a oferi doljenilor şi nu numai orice informaţie, în timp real, despre transportului public în comun din judeţ.

Cosmin Vasile, președintele ales al Consiliului Județean Dolj, mizează în continuare pe susținerea investițiilor private la Craiova
Cosmin Vasile, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj

„Este un site, dar îl putem considera o aplicaţie de transport, care permite tuturor cetăţenilor judeţului Dolj, şi nu numai, să îşi configureze o rută de călătorie sau să afle în timp real orice fel de informație în legătură cu destinația pe care o au în vedere. De la cum pot ajunge la destinaţia respectivă, ce mijloc de transport să aleagă – microbuz, autobuz, autocar, până la legăturile pe care le au pentru a ajunge oriunde în judeţ. Această inițiativă, chiar dacă în străinătate este una obișnuită, pentru România reprezintă o noutate“, a afirmat Cosmin Vasile.

Transportul în comun din Dolj. Cosmin Vasile: „Scopul nostru este ca cetăţeanul să aibă acces în timp real la toate informaţiile“

În plus, aplicaţia poate aduce pe viitor şi implementarea unor alte programe prin care să se asigure o mai bună mobilitate a persoanelor şi a forţei de muncă în judeţul Dolj, după cum susţine Cosmin Vasile.

„Vorbim de o aplicaţie completă, care ne poate duce în viitor spre alte programe, spre un upgrade al acestei aplicaţii. Scopul nostru este ca cetăţeanul să aibă acces în timp real la toate informaţiile, să afle, de exemplu, dacă s-a scos o anumită cursă, dacă s-a închis o anumită rută, dacă s-a întâmplat ceva în ziua respectivă şi nu circulă autobuzul pe acel traseu. Pe de altă parte, vrem ca această aplicaţie să fie doar începutul, pentru o mai bună mobilitate a persoanelor şi a forţei de muncă până la urmă. Vrem să avem o conexiune bună între Craiova şi celelalte localităţi din Dolj“, a spus preşedintele CJ Dolj.

Acesta s-a referit la „un sistem de e-ticketing, cu posibilitatea de a rezerva on-line biletele, dar și de a le achita direct prin telefonul mobil, indiferent de operator“. „Vrem să ajungem să ştim în timp real, prin intermediul GPS-lui, locul în care se află cu exactitate mijlocul de transport“, a conchis Cosmin Vasile.

Cum funcţionează, de fapt, site-ul destinat transportului în comun din Dolj

Pagina iniţială a site-ului destinat transportului rutier de persoane din Dolj cuprinde un modul de căutare, unde se introduce o localitate de plecare, o locaţie intermediară şi o localitate de sosire. Căutarea returnează pe loc o rută directă sau, dacă nu există, rute intermediare până la destinaţia dorită.

Transportul în comun din Dolj. Staţie din Craiova pentru transportul intrajudeţean
Staţie din Craiova pentru transportul intrajudeţean

Rutele sunt sortate după ora de plecare şi se pot vedea detalii despre fiecare mijloc de transport, fiecare cursă disponibilă. Şi anume: orele de plecare şi de sosire, zilele în care circulă mijloacele de transport respective, tarifele şi fiecare staţie de pe traseu, cu ora în care se ajunge şi distanţa faţă de staţia anterioară.

De asemenea, pe harta de pe site se poate vedea punctul de pornire şi fiecare punct intermediar de pe traseu. Site-ul oferă şi o listă a curselor care pleacă în următoarea oră faţă de ora curentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS