24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCentrul Phoenix pentru diagnosticarea osteoporozei, redeschis

Centrul Phoenix pentru diagnosticarea osteoporozei, redeschis

Osteoporoza a căpătat în ultimii ani un răsunet uriaș atât în plan personal cât și economic si este în general recunoscută ca fiind o problemă importantă de sănătate publică din cauza morbidităţii semnificative şi a costurilor aferente complicaţiilor sale, şi anume fracturile de şold, coloană vertebrală, antebraţ şi alte segmente ale scheletului.
Măsurătorile densităţii minerale osoase au un rol vital în evaluarea clinică a pacienţilor cu osteoporoză şi în asigurarea utilizării adecvate a tratamentului. Conform Societatii Internaţionale pentru Densitometria Clinica (ISCD) metoda cea mai sigura si utilizată pe scară largă în investigarea pacientului este testul de densitate minerala osoasa DEXA. Aceste examinari au trei roluri principale, şi anume: diagnosticarea tipurilor de osteoporoză, evaluarea riscului pacienţilor în fracturi şi monitorizarea reacţiei la tratament.
In Craiova incepand din 2009 locul de referinta pentru diagnosticarea osteoporozei a fost la Centrul Medical Phoenix, strada Stefan cel Mare nr. 80. Prin aceasta locatie au trecut peste 10.000 de pacienti(e) din intreaga Oltenie devenind astfel un centru de excelenta in diagnosticarea osteoporozei recunoscut inclusiv la nivel national.
„Dupa o intrerupere de un an, avem deosebita placere de a va anunta ca Centrul Medical Phoenix-Medicover redeschide Centrul de Excelenta in Diagnosticarea Osteoporozei in aceeasi locatie consacrata in Craiova, strada Stefan cel Mare nr. 80. Am reusit sa aducem aparatura de top la nivel european, unica in zona Olteniei precum si operatori si medici special pregatiti in utilizarea ei. In decursul celor 10 ani de activitate am colaborat cu succes si vom colabora in continuare cu sute de medici extraordinari de diferite specialitati (Endocrinologie, Fizioterapie, Reumatologie, Ortopedie, Medicina Interna etc.) din intreaga Oltenie iar filosofia noastra de lucru va ramane aceeasi punand in centrul preocuparilor noastre pacientul si nevoile sale”, ne-a declarat Dr. Ionut Vasile, director executiv Phoenix Medicover.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS