16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeEcografia cardiacă 4D salvează vieţi în Craiova

Ecografia cardiacă 4D salvează vieţi în Craiova

În urmă cu un deceniu ecografia ultraperformantă, bazată pe inteligenţă artificială, era încă un drum în construcţie. Specialiştii îşi propuneau atunci să dezvolte o tehnologie care să le permită medicilor să pătrundă cu adevărat în inima pacientului şi să o poată analiza în cel mai mic detaliu.

Reducerea costurilor şi diagnostic precis

În ultimii ani, tehnologia 3D a făcut pasul spre 4D, iar ecografia cardiacă a atins o nouă culme. În 2015, liderul mondial în domeniul aparaturii medicale anunţa, despre ecograful 4D proaspăt lansat: “Această observare a inimii în mişcare, de o atât de mare acurateţe, poate ajuta medicii să ofere diagnostice precise, cu încredere, ajutând la reducerea costurilor adiţionale ale testelor invazive suplimentare de aproape 3 ori.”.

Tehnologia 4D cu măsurători complete este de curând accesibilă pacienților din România.
În Craiova, un pacient poate beneficia de investigații cu cel mai performant ecograf pentru consultul cardiologic doar la Centrul Medical Speranţa.

Prevenţie şi detectare precoce a bolilor cardiovasculare doar la Centru Medical Speranța

Echipa clinicii a investit în aparatura cea mai avansată tehnologic, aducându-le pacienţilor şansa de a fi examinaţi non-invaziv, nedureros şi sigur, pentru a ajunge la un diagnostic care la alt ecograf ar fi putut scăpa. Medicii care lucrează cu această tehnologie au urmat cursuri speciale de perfecţionare în domeniu cardiologic.

Iar acest lucru poate face uneori diferenţa între recomandarea de tratament și chiar între viaţă şi moarte.
“Sunt cazuri în care am detectat probleme cardiace grave în timp util pentru a trimite pacientul la operaţia care i-a salvat viaţa, cu ajutorul acestei tehnologii avansate”, spune dr. Radu Popa, cardiolog la Centrul Medical Speranţa.

Dr. Radu Popa: Ecografia este o investigaţie-cheie în prevenţia bolilor şi în screening.

Acurateţea înaltă și experiența medicilor permit detectarea precoce a problemelor cardiace şi, astfel, inițierea tratamentului din timp ajută la evoluţii mai favorabile în anumite patologii.

“Ecografia este o investigaţie-cheie în prevenţia bolilor şi în screening. Nu doare, nu iradiază, e accesibilă şi, iată, mai avansată ca oricând. E atât de simplu să avem mai multă grijă de noi. Trebuie doar să vrem”, transmit specialiştii Centrului Speranţa.

Centrul Medical Speranţa se află pe Strada Înfrățirii, nr 16, în Craiova.
Programări se pot face la numărul 0771 493 887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS