24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSchimbări majore în ultimii 4 ani în comuna Robăneşti

Schimbări majore în ultimii 4 ani în comuna Robăneşti

La preluarea mandatului de primar al comunei Robăneşti, Costin Ionuţ Ştefănescu spunea că îşi doreşte ca localitatea să renască. „Când am fost ales, oamenii au avut mare încredere în mine, pentru că mi-au acordat votul în proporţie de peste 72%. Şi asta pentru că doreau ca în comuna lor să se schimbe ceva în mod real“, spunea, acum 4 ani, edilul.
De când a preluat conducerea primăriei, Ştefănescu a început să dea o nouă faţă comunei.

Modernizarea infrastructurii, obiectivul principal

Primarul Ştefănescu a fost determinat să modernizeze comuna, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, primul pas a fost modernizarea drumurilor. „Am asfaltat drumurile comunale DC 90 pe o lungime de 7,2 kilometri şi DC 92 pe o lungime de 1,1 km. Am modernizat drumuri de exploatare agricolă în extravilan, pe o lungime de 7 km şi în intravilan pe 1350 m”, transmite edilul din Robăneşti.
Acesta spune că va pietruirea integrală a străzilor secundare.

Primarul Ştefănescu a fost determinat să modernizeze comuna. Primul pas a fost modernizarea drumurilor.

Locuri de joacă pentru copii

Copiii din Robăneşti au beneficiat de atenţia administraţiei. Au fost construite două locuri de joacă pentru cei mici: unul în Lăcriţa Mare, iar altul, în Robăneştii de Sus. În plus, copiii se vor bucura şi de şcoli modernizate, cu grupuri sanitare la interior.
Pentru tinerii din localitate, primăria a construit şi un miniteren de sport, cu nocturnă.

Miniteren de sport în Robăneşti.

Un alt obiectiv realizat este o fântână a mireselor, construită în Robăneştii de Jos.

Proiecte importante în derulare

Primăria a finalizat şi modernizarea iluminatului stradal, cu leduri, iar pentru siguranţa cetăţenilor a implementat un proiect de monitorizare video cu 32 de camere, pentru toate intrările şi ieşirile din comună şi punctele de interes.

Iar administraţia locală are numeroase proiecte de importanţă majoră în curs de realizare.
Proiectul pentru canalizare a fost depus pentru fonduri de la FDI şi este eligibil, iar primăria aşteaptă să semneze pentru demararea lucrărilor. În fază avansată se află introducerea gazelor în comună: „Magistrala Gherceşti-Jitaru urmează să treacă pe raza localității noastre şi Transgaz ne-a dat încredere că ne vom branşa curând”, menţionează primarul Ştefănescu.

Investiţii în sănătate

Sunt în desfăşurare şi proiecte pentru asigurarea asistenţei medicale. În 2016, s-a renovat integral punctul medical din Lăcriţa Mare. În Golfin se construieşte de la zero alt punct medical.„ Mai lucrăm şi la un parc pentru persoanele de vârsta a treia, în Robăneştii de Jos, şi urmează să facem unul şi în satul Golfin. Tot aici, în Golfin, am reparat şi podul de pe strada Chiparoaselor, peste pârâul Vlaşca”.

Primarul Costin Ionuţ Ştefănescu crede că Robăneştiul se află, de 4 ani, pe drumul cel bun. Drumul spre dezvoltarea firească, pentru a fi o comună la standarde europene, care să le ofere cetăţenilor condiţii mai bune de trai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS