12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMoş Crăciun a venit la elevii din Bechet

Moş Crăciun a venit la elevii din Bechet

Moş Crăciun a venit şi la elevii din Bechet. Circa 500 de copii din oraşul de la malul Dunării s-au bucurat, în prag de sărbători, de darurile Moşului.

El a sosit mai întâi la Liceul Teoretic Bechet, unde a avut parte de o surpriză plăcută. Copiii i-au oferit Moşului un program artistic, din care nu au lipsit colindele, iar Moş Crăciun i-a răsplătit pe măsură.

„Ca în fiecare an, cu sprijinul Consiliului Local, Moş Crăciun a venit la copiii de la Liceul Teoretic şi de la grădiniţa din Bechet. Copiii nu au rămas mai prejos şi i-au mulţumit Moşului prin colinde. În sala de sport a liceului a avut loc şi un program artistic oferit de formația Steaua Sudului. Bucuria cea mai mare a noastră până la urmă este dată de zâmbetul şi bucuria celor mici la vederea Moşului. Sunt mulţumit că am reuşit să păstrăm tradiţia din această perioadă a anului. Aceea de a aduce magia sărbătorilor în rândul copiilor noştri“, a spus primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan.

Cei aproape 600 de copii care învaţă în oraşul Bechet beneficiază de cele mai bune condiţii. Mai ales din 2016, de când şi-a deschis porţile campusul şcolar construit cu fonduri europene.

Daruri şi pentru copiii de la Ansamblul Folcloric „Bordeiaşul“

Un grup de colindători a trecut în ajun de Crăciun şi pe la Primăria Bechet, unde darurile lui Moş Crăciun erau deja pregătite.

„Ne-am pregătit cu cadouri şi la primărie, pentru că şi aici au venit colindătorii. Şi copiii din Ansamblul Folcloric «Bordeiaşul», o emblemă a oraşului nostru, au primit daruri din partea primăriei şi consiliului local“, a mai menţionat edilul Adrian Glăvan.

Ansamblul Folcloric din Bechet a fost înfiinţat în anul 1986 în cadrul Liceului Teoretic. El a devenit, între timp, o cartea de vizită pentru urbea de la malul Dunării. Din ansamblu fac parte peste 50 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 17 ani, „Bordeiaşul“ bucurându-se deja de recunoaştere pe plan naţional şi internaţional.

Moş Crăciun a venit şi la oamenii nevoiaşi

Autorităţile locale nu au uitat, în prag de sărbători, nici de persoanele vârstnice şi de cei nevoiaşi.

Şi pentru acestea s-a găsit un cadou în sacul lui Moş Crăciun.

„Ne-am îndreptat atenţia spre copii în această perioadă de sărbători, dar nu am omis nici alte categorii de persoane, cum ar fi vârstnicii, cei nevoiași sau persoanele internate la Unitate Medico-Socială Bechet (unitate sanitară cu 45 de paturi finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Dolj – n.r.). Şi aceste persoane au primit o mică atenţie din partea noastră. Pe această cale aş dori să le transmit, din partea mea şi a consiliului local, multă sănătate, iar elevilor noştri mult succes la școală, în 2020. Locuitorilor orașului Bechet le doresc ceea ce îmi doresc şi mie: să le dea bunul Dumnezeu sănătate, liniște și prosperitate pentru viitor“, a încheiat primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS