10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan: „Anul 2019 a fost cel mai bun din activitatea mea administrativă“

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan: „Anul 2019 a fost cel mai bun din activitatea mea administrativă“

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan, a făcut un scurt bilanţ al activităţii sale din acest an, dar a vorbit şi despre proiectele de viitor pentru locuitorii urbei de la malul Dunării. 

Reporter: Cum a fost anul 2019 pentru primarul Adrian Glăvan? Adrian Glăvan: A fost un an bun, poate chiar cel mai bun din activitatea mea administrativă. Însă nu trebuie să uităm de faptul că s-au concretizat eforturile depuse în anii anteriori. 

Rep: Care ar fi proiectele de suflet ale dumneavoastră, care s-au concretizat în acest an? A.G.: Proiecte importante sunt toate, nu poţi să spui că unul ar fi mai puţin important pentru oraş. Dacă vă referiţi la proiecte de suflet, aici s-ar încadra primele care au fost pe lista mea de priorităţi.

Şi anume, modernizarea celor opt kilometri de străzi și realizarea zonei de agrement din parcul central. Aici mă refer la terenul sintetic multifuncțional şi la scena pentru evenimente. Aceasta şi-a arătat deja utilitatea în august, la sărbătoarea de zilele orașului, când mulțumirile oamenilor m-au făcut să cred că ideea proiectului a fost extraordinară. Un edil se poate declara mulţumit doar atunci când vede că oamenii din jur sunt mulţumiţi. 

Terenul sintetic din Bechet
Terenul sintetic din Bechet

Rep: Ce v-aţi propus şi nu s-a putut realiza în 2019? A.G.: Cu toate că targhetul a fost ridicat foarte sus pentru puterile noastre, nu ne putem declara nemulțumiți. Asta pentru că prin muncă şi răbdare se pot realiza multe. Am fost foarte atent şi am pregătit proiecte şi pentru viitor, pentru o perioadă de la una la patru ani. Mă refer aici la modernizare a 10 kilometri de străzi din oraş şi la construirea a 12 kilometri de alei pietonale.

Acest din urmă proiect se poate realiza, cu puţin noroc, în anul 2020. Adică jumătate din lungimea aleilor pietonale prinse în proiect, cel puţin. Pentru cine vrea să muncească şi să facă ceva pentru oraşul în care trăieşte se găseşte ocupaţie şi în prezent, şi pe viitor. Unele lucruri realizate poate că par mărunte la prima vedere, dar mai târziu ele capătă importanță. Vă dau şi un exemplu: plantarea a circa o mie de arbori ornamentali, care pe viitor îşi vor arăta frumusețea şi vor schimba aspectul oraşului Bechet. 

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan: 2020 va fi un an important

Rep: Ce aţi vrea să vă aducă Moş Crăciun? A.G.: De la Moş Crăciun nu îmi doresc decât liniște și sănătate. Că doar aşa le putem face pe toate. 

Rep: Ce vă propuneţi pentru anul 2020? A.G.: 2020 va fi un an important. Îmi doresc să continui proiectele începute şi să le demarez pe cele propuse. Să ținem cont că va fi un an electoral şi nu va fi deloc simplu, mai ales că voi candida pentru următorul mandat. Candidez fără nicio emoţie, pentru că mi-am făcut temele şi voi merge în faţa cetăţenilor cu lecția învățată. Eu zic că voi trece acest „examen“ cu o notă mare. Voi lupta pentru a menține şi concretiza deviza urbei noastre „Bechetul cât mai frumos şi cât mai sus, acolo unde îi este locul şi unde s-a aflat odată“. 

Rep: Un mesaj de Sărbători pentru locuitorii oraşului Bechet? A.G.: Locuitorilor orașului Bechet le doresc ceea ce îmi doresc şi mie: să le dea Bunul Dumnezeu sănătate, liniște și prosperitate pentru viitor. La mulţi ani! 

Proiectele oraşului Bechet, în cifre

– „Modernizare străzi urbane în oraşul Bechet“ – proiect contractat pentru suma de 18.055.580 de lei, plus TVA (peste 4 milioane de euro). Proiectul presupune modernizarea a zece artere de circulaţie din Bechet şi reabilitarea altor două (12 kilometri de drumuri). Străzile Drumul Sării, Tudor Arghezi, Vasile Alecsandri, Constantin Brâncoveanu, Vlad Ţepeş, Rozelor, General Dragalina, Sănătăţii, Ion Averescu şi Oituz vor fi asfaltate. În acelaşi timp, străzile Nicolae Titulescu şi Vârâţi vor intra în reparaţii capitale. 

– „Amenajare trotuare în oraşul Bechet“ – proiect cu o valoare totală estimată de 3.105.057 de lei (proiectare şi execuţie). Licitaţia este în derulare şi se află în faza de stabilire a câştigătorului (deliberare). Pentru acest contract se luptă două asocieri de firme.

10,8 milioane de euro pentru apă și canalizare

– „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Dolj“, un proiect european în valoare totală de 445 de milioane de euro. 10,8 milioane de euro din aceşti bani vor reveni oraşului Bechet şi vor fi folosiţi pentru o captare nouă de apă din Dunăre, o staţie nouă de tratare a apei, pentru extinderea conductelor de aducţiune – 10,63 km, extinderea reţelei de distribuţie a apei – 2,36 km şi extinderea reţelei de canalizare gravitaţională – 6,82 km. În plus, vor fi realizate şi trei staţii noi de pompare a apei uzate. 

– „Reabilitarea Grădiniţei nr. 1 din oraşul Bechet“ – proiect în valoare de 1,5 milioane de lei. Banii au fost obţinuţi de la bugetul de stat, din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS