8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajToamnă plină de proiecte în comuna Malu Mare

Toamnă plină de proiecte în comuna Malu Mare

Lucrările sunt în toi în comuna Malu Mare în această toamnă. Se lucrează la podețe și șanțuri, în cadrul proiectului de asfaltare a 6,2 kilometri de drum, s-a deschis șantierul pentru noua grădiniță și, de curând, au început lucrările la noul miniteren de sport. Vestea cea mare este, însă, că a fost aprobat proiectul de modernizare infrastructură drumuri (astfaltare) finanțat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), cu o valoare de 31.008.395,25 lei.

11 kilometri de drum, asfaltați până la finele primăverii 2020

Primarul din Malu Mare așteaptă răspunsuri pentru mai multe proiecte

Proiectul finanțat de FDI este un pas foarte important în dezvoltarea comunei, spune primarul Ilie Dodocioiu. „Suntem bucuroși că ne aflăm pe lista de finanțare. Am depus contractul la București şi a fost deja semnat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Vom primi avansul în valoare de 10%. Am demarat și licitația, la care vor putea participa firme din întreaga Uniune Europeană. Până în luna aprilie a anului viitor ne propunem să avem încă 19 kilometri de drum de interes local cu asfalt”.


În paralel, un alt proiect, prin care au fost asfaltate drumuri din comună pe o întindere de 6,2 kilometri, se apropie de final. Se lucrează la șanțuri și podețe, apoi va fi pusă piatră pe marginea părții carosabile. Banii, un milion de euro, au venit din fonduri europene, în cadrul unui proiect depus prin AFIR. În viitor, primarul Dodocioiu plănuiește să introducă sistemul de canalizare pe lateral pe străzile din proiect, pentru a nu afecta investiția.


„Și la Preajba Veche se finalizează asfaltul pe cei trei kilometri realizați cu bani de la bugetul local și vom începe să înălţăm căminele la nivelul asfaltului, apoi vom pune și aici piatră pe marginea carosabilului și indicatoare de circulație. Vrem să finalizăm investiția până în iarnă.”
Au început, de asemenea, lucrările de cadastrare sistematică a localităţii, finanţarea fiind asigurată de către Guvernul României.

Au început lucrările la grădiniță și la terenul de sport

Au demarat lucrările şi la noua grădiniță, un alt proiect cu finanțare prin AFIR, în valoare de 550.000 de euro: „Am luat avizul de la ISU și ne-am apucat efectiv de șantier”, transmite primarul. Și la terenul de sport se lucrează de zor. Aici va fi ridicat un ministadion modern, cu nocturnă și 60 de locuri. Proiectul se ridică la 55.000 de euro și este finanțat tot din bani europeni, pe GAL.


Șirul de investiții nu se oprește aici, administrația având mai multe proiecte în așteptare pentru care așteaptă răspunsuri favorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS