10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCea mai performantă ecografie transtoracică la inimă, la Centrul Medical SPERANȚA

Cea mai performantă ecografie transtoracică la inimă, la Centrul Medical SPERANȚA

Ecocardiografia este cea mai importantă și cea mai frecventă metodă imagistică din domeniul cardiologiei, datorită costurilor mai reduse comparativ cu alte metode imagistice (RMN cardiac, CT cardiac). În plus, este o metodă fără iradiere. Prin informațiile valoroase pe care le oferă, astăzi nu se mai poate imagina cardiologia fără ecocardiografie.
În acest moment, cea mai perfomantă și avansată ecografie la inimă este ecocardiografia 4D. Metoda se bazează pe tehnologii ce folosesc inteligența artificială.

La Centrul Medical SPERANŢA, medicii cardiologi dr. Radu Popa şi dr. Adrian Coandă folosesc cel mai avansat echipament din România pentru efectuarea unei ecocardiografii transtoracice, atât standard, 2D, cât și în 3 sau 4 dimensiuni, comparabilă cu o ecografie făcută în cele mai avansate centre medicale din Europa.

Ce spune o ecografie 4D despre inima noastră

Consultația la cardiologie cu ecografie 4D este indicată pacienților ce au deja diverse manifestări de boală cardiovasculară, dar și pacienților care, aparent, nu au vreo afecţiune. În al doilea caz, ea are scopul de a face o evaluare exactă a inimii, pentru a preveni diversele boli cardiovasculare. De exemplu, apelând la această metodă de investigaţie se poate detecta disfuncția miocardică subclinică (prin măsurarea GLPS). Evaluarea ne va indica măsurile care trebuie luate ulterior.

Printre avantajele ecografiei 4D se numără analiza precisă a dimensiunilor, a formei și a altor caracteristici ale cheagurilor de sânge posibile din interiorul camerelor inimii, explică dr. Popa Radu. Metoda pemite o analiză mai precisă a mărimii ventriculului stâng, care are o mare importanță în monitorizarea bolilor cardiace hipertensive progresive sau regresive și a cardiomiopatiei hipertrofice.

Când este indicată o ecografie cardiacă

Indicaţiile sunt multiple, menţionează specialiştii Centrului Medical Speranţa. Chiar și când se indică o posibilitate de cardiomiopatie, înainte de efectuarea examinărilor cardiace diagnostice de gradul trei (precum RMN-ul), este recomandabilă o ecocardiografie 4D. Este, de asemenea, indicată în monitorizarea cardiopatiei ischemice acute sau cronice, la pacienții care tocmai au suferit un atac de cord sau în diagnosticul bolii coronariene. Ecografia 4D evaluează capacitatea de pompare a fiecărei camere a inimii, volumul de sânge pompat către corp și capacitatea inimii de a menține parametrii hemodinamici în limite normale. Ea poate determina şi afectarea cardiacă în urma tratamentului cu chimioterapie și radioterapie. Totodată, o ecocardiografie 4D oferă un studiu aprofundat al oricăror leziuni ale mușchiului cardiac.


„Rezultatele corecte și tratamentele adecvate sunt o prioritate pentru noi“, transmite dr. Popa Radu, medic cardiolog în cadrul Centrului Medical Speranța. „De aceea, combinăm competența cu cele mai moderne tehnologii în domeniu“.

Centrul Medical Speranţa se află în Craiova, pe str. Înfrățirii, nr. 16.
Puteţi face o programare la numărul de telefon 0771.493.887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS