17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj20 de lucruri pe care vrem și știm să le facem până în 2020

20 de lucruri pe care vrem și știm să le facem până în 2020

1. Salariul mediu net va fi de minimum 3.000 de lei, iar pensia medie de minimum 1.500 de lei.

2. Investim 48 de miliarde de euro (12 miliarde  anual) din bani publici în educaţie, sănătate, infrastructură, agricultură şi energie.

3. Creăm 500.000 de noi locuri de muncă în patru ani. Numărul angajaților îl va depăși pe cel al pensionarilor. Garantăm siguranţa pensiilor.

4. Aducem investiții străine de cinci miliarde de euro anual.

5. Programul celor 100 de miliarde de euro anual va fi suportul pentru dezvoltarea economică  echilibrată a ţării.

6. Creăm Banca Română pentru Dezvoltare – un sprijin real pentru antreprenorii români şi capitalul românesc.

7. Construim 20.000 de locuinţe în următorii patru ani. Preţul lor de vânzare  va fi cu maximum 15% mai mare decât preţul de construcţie.

8. Toţi românii care se vor repatria, indiferent de specificul locului de muncă, vor fi scutiți de impozitul pe salariu pe o perioadă de cinci ani.

9. Toți românii care se vor repatria şi care dezvoltă o afacere vor fi scutiți de impozitul pe profit pentru o perioadă de cinci ani.

10. Vom susţine în limita a 50.000 de euro/ afacere finanţarea dezvoltării economice a românilor care se întorc în țară.

11. Susținem tinerii întreprinzători. Prima afacere va fi scutită de impozitul pe venitul salarial și de contribuțiile sociale datorate de angajator, pentru o perioadă de trei ani.

12. Susţinem asocierea fermierilor în cooperative agricole mari prin care le va fi asigurată vânzarea producţiei lor la un preţ corect. Cooperativele agricole nou înființate vor avea scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol.

13. Terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de către fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minimum 5 ani.

14. Fermierii vor putea garanta cu terenurile creditele pentru dezvoltare.

15. Susținem industriile prelucrătoare de produse agricole (panificație, legume-fructe, lactate, produse animale etc.)

16. Dezvoltăm porturile CALAFAT și BECHET pentru atragerea turiștilor care vin din Vestul Europei pe croaziera Dunării.

17. Conectăm județul Dolj la rutele europene de transport prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii majore rutiere, feroviare, aeriene și fluviale. Craiova va deveni un puternic nod rutier, prin construirea autostrăzilor PITEȘTI-CRAIOVA și LUGOJ-CRAIOVA, precum și un important nod de transport feroviar.

18. Reabilităm integral principalele sisteme de irigații, mai cu seamă sistemul de irigații SADOVA-CORABIA și CALAFAT-BĂILEŞTI- SEGARCEA pentru protejarea tuturor culturilor şi combaterea procesului de erodare definitivă a solului (deșertificare).

19. Finalizăm introducerea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în toate localitățile judeţului, precum și alimentarea cu gaze naturale a localităților din sudul județului unde există o mare densitate a populației.

20. Finalizăm realizarea integrală a cadastrului agricol și forestier al județului.
Fiecare român să se simtă ACASĂ, în România!

COMANDAT DE ALDE, FILIALA DOLJ, CUI MANDATAR FINANCIAR 11160008

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS