28.9 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Publireportaj Cartierele Craiovei devin mai sigure

Cartierele Craiovei devin mai sigure

Proiectul Siguranţa Mea, iniţiat şi susţinut de societatea craioveană Eurotehnica IT&C, începe să ia amploare în Craiova. Mai multe asociaţii de proprietari din diferite cartiere ale oraşului au optat, deja, pentru participarea la acest proiect, iar mai multe sisteme de supraveghere sunt pe punctul de a fi instalate.
Utilitatea sistemelor de supraveghere Eurotehnica IT&C şi.au dovedit eficienţa încă de la început. Cel mai cunoscut şi edificator exemplu este cel al cazului maşinilor incendiate într-o parcare centrul Craiovei de către o persoană cu tulburări psihice care a fost prinsă şi reţinută imediat după comiterea faptei pe baza imaginilor filmate de camerele montate de societatea craioveană, în cadrul proiectului Siguranţa Mea.
“Toţi locatarii blocului sunt încântaţi de acest sistem. De când l-am montat, am observat o creştere a gradului de disciplină, atât în cazul locatarilor, cât mai ales în rândul celor care vin în vizita. Nu se mai trântesc uşile, nu mai găsim fel şi fel de gunoaie în scara şi în faţa blocului, nu mai exista musafiri nepoftiţi care să îşi faca nevoile în proximitatea blocului nostru. Au dispărut şi anumiţi indivizi care desfăşurau anumite activităţi ilegale,” a declarat preşedintele Asociaţiei bloc T7 Lăpuş.
Valentin Ion – Şerban, managerul proiectului Siguranţa Mea, spune că reacţia pozitivă a cetăţenilor este un semn de bun augur, deoarece extinderea proiectului va transforma oraşul Craiova într-unul mai civilizat şi mai sigur. “Deschiderea faţă de acest proiect a început să fie din ce în ce mai mare, atât în ceea ce priveşte oamenii care locuiesc la bloc, cât şi în cazul asociaţiilor de proprietari. Craiovenii au început să înţeleagă că toate datele lor sunt în perfectă siguranţă, că intimitatea le este protejată.  De asemenea, sunt foarte mulţumiţi de faptul că le oferim posibilitatea să eşaloneze costurile pe o perioadă destul de mare, astfel că suma pusă deoparte lunar pentru siguranţa proprie devine modică şi trece neobservabilă”.
Proiectul Siguranţa Mea presupune instalarea de sisteme  create special pentru scările de bloc şi diferă de un sistem clasic cameră-operator. Proiectul respectă îndeaproape legile legate de protejarea datelor cu caracter personal şi, cel mai important, dreptul la intimitate şi viaţă privată. Soluţia propusă prevede protejarea scărilor de bloc, a intrărilor precum şi a parcărilor şi zonelor de joacă. Sistemele funcţionează individual şi independent unul faţă de celălalt, iar înregistrările au loc la nivel local şi nimeni nu are acces la ele în lipsa unui temei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

AS Roma va fi cumpărată de miliardarul Dan Friedkin

Miliardarul american Dan Friedkin a semnat o...

ȘTIRI GdS

PPE: Banii puși la dispoziție prin Instrumentul de redresare...

Cele 750 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi- propunerea Comisiei europene drept răspuns la pandemia actuală sunt un bun...

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Tramvaie...

Începerea proiectului – COD SMIS: 126943 „Reabilitare termică și...

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ’’MATEI BASARAB” al județului Olt, este beneficiarul contractului de finanțare nr. 5369 din 15.05.2020...

CJ Dolj a obţinut fonduri europene pentru reabilitarea Policlinicii...

Policlinica pentru Sportivi din Craiova va fi reabilitată cu fonduri europene. Contractul de finanţare a fost semnat, ieri, de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și de Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Anunt începere proiect: „ Achiziție de utilaje la SC...

Tipul materialului: Comunicat de presă Titlul proiectului: Achiziție de utilaje la SC SHOPPING JUNIOR SRL

Împreuna împotriva pandemiei: Grupul PPE din Parlamentul European...

 Criza COVID-19 a arătat că amenințările la adresa sănătății cetățenilor nu ține cont de frontiere. Nu se pot închide  frontierele la nesfârșit...