20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia BusinessSalalah şi Laponia, destinaţiile perfecte pentru această iarnă 

Salalah şi Laponia, destinaţiile perfecte pentru această iarnă 

Călătoriile îţi pot deschide mereu orizonturi pe care nu ţi le-ai putea imagina vreodată. Iar apetitul pentru destinaţiile exotice sau cele în care se pot trăi experienţe extraordinare a crescut foarte mult în ultimii ani. Senzaţia unei lumi noi, complet diferită faţă de ceea ce cunoşteai până acum, gastronomia specială, peisajele care îţi taie respiraţia sau pur şi simplu dorinţa de a te bucura de plajă în timp ce în ţara ta ninge – toate acestea creează impulsul perfect care te îndeamnă să îţi planifici o vacanţă de vis. Alexandru Badea, managerul Agenţiei Tropical Tour, ne-a făcut câteva recomandări despre destinaţiile perfecte pentru această iarnă şi ne-a vorbit şi despre costurile aproximative pe care le presupune o vacanţă de neuitat.  

Oltenia Business: Ce colţ al lumii exotice recomandaţi pentru această iarnă?

Alexandru Badea: Având în vedere accesibilitatea oferită de zborul charter direct cu plecare din București, precum și de raportul excelent calitate-preț, propunem Oman – Salalah ca destinație de iarnă pentru sezonul 2023-2024. Cu titlu de exemplu, la acest moment, pentru un sejur de 7 nopți, tarifele pornesc de la 869 euro/persoană – loc în camera dublă cu mic dejun inclus sau 1.169 euro/persoană loc în camera dublă cu servicii de all inclusive.

Pentru cei care nu ştiu, oraşul Salalah este al doilea ca marime din Oman. Acesta este situat pe coasta de sud a Omanului şi este locul în care s-a născut sultanul Qaboos bin Said. Aici s-au păstrat foarte bine tradiţiile, inclusiv cele vestimentare. În Salalah turiştii se pot bucura de multă linişte şi peisaje extraordinar de frumoase. 

O.B.: Ce atracţii pot găsi turiştii acolo?

A.B.: Destinația oferă un cumul de experiențe pentru fascinaţii de savori orientale, plaje cu nisip alb, palmieri, cascade și oaze de verdeață, precum și o multitudine de moschei pline de istorie. Sezonul turistic este cuprins în perioada octombrie – aprilie. Oman este, din perspectiva noastră, o perfectă îmbinare între tradiția musulmană, luxul și artă culinară desăvârșită adusă în întâmpinarea turiștilor noștri, la un tarif competitiv. De exemplu, pe plaja Al Mughsail poți admira gheizerele, dar şi un peisaj sublim. 

Un alt punct de atracţie este Estuarul Sumharam (Khor Rohri), un loc vizitat de majoritatea turiștilor care ajung în Salalah. Muzeul de Arome și Tămâie este un alt loc de bifat în timpul vizitei oraşului, fiindcă tămâia poate fi considerată cea mai semnificativă pentru Salalah. Dacă vrei să explorezi Tărâmul Tămâiei – sit UNESCO – trebuie să vizitezi cele patru obiective care îl cuprind: sit-ul arheologic Al Baleed, Orașul Vechi Sumharam, sit-ul arheologic Wubar și fortul Wadi Dawkah.

De asemenea, printre alte atracţii extraordinare, se poate face o excursie în Rub’ al Khali, unul dintre cele mai întinse și mai spectaculoase deșerturi din lume. 

Iubitorii de natură pot explora celebrele cascade din Oman, care sunt absolut spectaculoase. Desigur, cele menţionate sunt doar câteva dintre opţiunile pe care turiştii care ajung în Oman – Salalah le au la dispoziţie. 

O.B.: Există anumite destinaţii exotice preferate de oamenii din zona noastră? Dacă da, care ar fi acelea?

A.B.: Pe lista celor mai solicitate pachete exotice de vacanță putem enumera Thailanda, Indonezia- Bali și Tanzania- Zanzibar urmate de o destinație pe care nu o putem încadra la fix în această categorie, însă este o destinație caldă și extrem de familiară pentru turiștii din zona noastră. Este vorba despre Dubai, destinaţie din ce în ce mai căutată.

O.B.: Se poate călători cu un buget mai redus către o destinaţie exotică? Care ar fi preţurile aproximative pentru un sejur într-un astfel de colţ al lumii?

A.B.: Putem accesa tarife foarte bune pentru destinații exotice dacă achiziționăm din timp serviciile de călătorie. În principiu, biletul de avion către o astfel de destinație reprezintă o mare parte din tariful pachetului. Serviciile de cazare și masă sunt extrem de accesibile. De exemplu, pentru Thailanda avem turiști care au achiziționat un pachet de 7 nopți în Phuket, pentru începutul lunii noiembrie, la tariful de 925 euro/persoană, bilete de avion, cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele, transferuri la destinație și ghid în limba română incluse.

Regăsim aceeași situație pentru Bali, cu mențiunea general valabilă că aceste tarife se accesează cu minim 4-5 luni înainte de data sejurului.

O.B.: Dincolo de destinaţiile exotice, pentru Laponia (Finlanda) există cerere pentru perioada sărbătorilor de iarnă?

A.B.: Cu siguranță printre cele mai solicitate destinații de Crăciun regăsim Laponia, preponderent din partea familiilor cu copii, care doresc să aibă parte de o experiență unică și o întâlnire cu Moș Crăciun, la el acasă. Sfătuim turiștii care doresc să acceseze această destinație, să achiziționeze din timp servciile de călătorie întrucât, pentru această destinație, unitățile de cazare sunt limitate.

O.B.: Ce pot găsi turiştii acolo? Cât costă un sejur în care îl poţi întâlni pe Moş Crăciun şi poţi să simţi din plin spiritul Crăciunului?

A.B.: Acest tip de experiență ne introduce de la mic la mare într-o lume de poveste: vizită către satul lui Moș Crăciun, plimbare cu sania trasă de reni sau de câini husky, vizită la satul de gheață.  De asemenea există și zone schiabile în zona Levi pentru amatorii acestui sport, toate asezonate cu fenomene naturale parcă destinate să introducă turiștii în poveste.

În funcție de specificul și clasificarea unității de cazare, tarifele pentru astfel de programe, care includ și excursiile opționale menționate, pleacă de la 1.890 euro de persoană/loc în camera dublă cu mic dejun.

O.B.: Pentru destinaţia Finlanda poate conta foarte mult şi dorinţa de a vedea Aurora Boreală. Caută oamenii această experiență?

A.B.: Cu siguranță Aurora Boreală este una dintre atracțiile acestei experiențe inedite și contribuie la mirajul poveștii de Crăciun pe care o regăsim în întregime în Rovaniemi- orașul lui Moș Crăciun, precum și în Levi. Avem turiști extrem de norocoși care au ales în anii anteriori unități de cazare special concepute pentru a oferi o experiență magică legată de Aurora Boreală, iar timp de 4-5 seri la rând aceștia au putut asista la un spectacol feeric.

Aşadar, dacă vă doriţi o vacanţă exotică, trebuie să luaţi în calcul faptul că biletele de avion fac întotdeauna diferenţa de preţ. Astfel, secretul este acela ca vacanţa să fie cumpărată cu câteva luni bune înainte, tocmai pentru ca biletele de avion să fie mai accesibile. De asemenea, pentru o vacanţă unică în ţara lui Moş Crăciun, bugetul trebuie să fie unul destul de ridicat, însă experienţele trăite acolo vor fi cu siguranţă de neuitat.

Citeşte şi: Centrul de evenimente Panoramic Ballroom: Zece ani de evenimente de neuitat 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS