11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF a publicat ghidul pentru profesorii care dau meditaţii

ANAF a publicat ghidul pentru profesorii care dau meditaţii

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice.

Documentul se adresează tuturor persoanelor fizice care acordă sau intenționează să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual, scrie Edupedu.ro.

Profesorii care dau meditații au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului. De asemenea, trebuie să solicite autorizarea funcționării, în condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 44/2008.

După înregistrarea în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, aceste cadre didactice au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale (formular 212).

Profesorii trebuie să depună declarația unică până pe 25 mai

Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică până la data de 25 mai. „În situația în care persoana fizică începe activitatea în luna decembrie a anului de impunere, aceasta va depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I.

Date privind veniturile realizate până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de impunere.”

În cazul în care încep activitatea în cursul anului fiscal, profesorii vor depune declarația unică în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Citeşte şi: Mercedesul Elenei Udrea, vândut de ANAF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS