34.5 C
Craiova
marți, 16 august, 2022
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuro s-a prăbușit la un minim istoric față de dolar

Euro s-a prăbușit la un minim istoric față de dolar

În plină criză economică, moneda Euro s-a prăbușit, marți, cel mai mic nivel din ultimele două decenii în raport cu dolarul.

Datele indică faptul că, în iunie, creșterea afacerilor din zona Euro a încetinit brusc, în timp ce noua creștere la gazele naturale a reaprins îngrijorările legate de starea economiei zonei Euro.

Astfel, potrivit Reuters, Euro s-a prăbușit cu 0,9% față de dolar, ajungând la 1,0325 dolari, cel mai slab nivel din decembrie 2002. Față de francul elvețian, a scăzut cu 0,7% la 0,9941 franci, cel mai scăzut nivel din 2015.

„Va continua să fie foarte dificil pentru euro să se redreseze în mod semnificativ, în condițiile în care situația din domeniul energiei se înrăutățește și riscurile la adresa creșterii economice cresc în mod considerabil”, a declarat Derek Halpenny, analist la MUFG.

Datele din sondaje au arătat că evoluția afacerilor din zona euro a încetinit și mai mult luna trecută, iar indicatorii de perspectivă au sugerat că regiunea ar putea intra în declin în acest trimestru, deoarece criza costului vieții îi face pe consumatori să fie precauți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS