9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFonduri europene pentru procesare produselor agricole

Fonduri europene pentru procesare produselor agricole

Fonduri europene de aproape 183 de milioane de euro vor fi disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014- 2020 pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole, sesiunea de depunere de proiecte fiind activă în perioada 8 octombrie – 7 ianuarie 2022, a anunţat luni Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Este vorba de măsura 4 – Investiţii în active fizice, sub-măsura 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole.

„Alocarea financiară pentru această sesiune este de 182,7 milioane de euro, împărţită pe două componente. Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 milioane de euro, în timp ce componenta referitoare la sprijinul pentru investiţii noi, extindere şi modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 milioane de euro”, se arată în comunicatul MADR.

Toţi cei interesaţi să acceseze fonduri europene prin submăsura menţionată au la dispoziţie gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în vederea întocmirii documentaţiei pentru depunerea cererilor de finanţare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agenţiei, la momentul lansării sesiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS