6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaFermierii din Germania protestează în mai multe orașe

Fermierii din Germania protestează în mai multe orașe

Fermierii din Germania protestează în mai multe orașe, atât astăzi cât şi mâine, când peste 15.000 de fermieri sunt așteptați. Fermierii cer o nouă distribuție a subvențiilor agricole în Uniunea Europeană.
10 000 de fermieri cu aproape 5 000 de tractoare sunt așteptați să blocheze orașele. Fermierii sunt nemulțumiți de planurile guvernului să protejeze mediul, despre care spun că le-ar afecta activitatea.
Protestele în Germania au început încă de câteva zile în mai multe orașe. În acest sfârșit de săptămână, în Berlin vor fi două proteste, organizate de două organizații de fermieri.
Polițiștii se așteapă ca numai aici să ajungă peste 500 de tractoare. Poliția recomandă șoferilor să evite zonele cu proteste.

Guvernul german vrea scăderea conținutului de nitrați din apa subterană, prin reducerea utilizării anumitor îngrășăminte și îngrășământ lichid. Dar mulți fermieri germani spun că încă fac față cantităților mari de exces de nitrați din trecut.

Potrivit presei locale, fermierii se tem că pachetul agricol propus de guvern va pune în pericol fermele administrate de familii.

Și anul trecut – în noiembrie – peste 10.000 de fermieri cu 5.000 de tractoare au protestat în mai multe orașe din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS