20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlanuri ambiţioase pentru modernizarea oraşului Bechet

Planuri ambiţioase pentru modernizarea oraşului Bechet

Reţeaua de alimentare cu apă şi canalizarea din oraşul Bechet sunt aproape finalizate, iar în acest moment un proiect important în curs de implementare constă în modernizarea mai multor kilometri de drum. În timp ce se lucrează la infrastructură, primăria se axează pe atragerea de noi finanţări. 

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan, a vorbit despre oportunităţile identificate pentru viitoarele investiţii. 

12 kilometri de asfalt

„Deşi în exerciţiul anterior nu au existat la fel de multe finanţări ca în trecut, totuşi am reuşit să realizăm câteva investiţii importante. Am reuşit să obţinem fonduri pentru un proiect de modernizare străzi, pentru introducerea a 12 kilometri de asfalt, ceea ce este foarte important pentru Bechet.  În următoarea lună, e foarte probabil să avem deja turnat primul strat de asfalt pe 3 kilometri”, a menţionat Adrian Glăvan.

Pe partea de infrastructură, comuna stă foarte bine. ]În ceea ce priveşte reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, unde mai avem foarte puţin de acoperit. Suntem la 9899% acoperire în privinţa alimentării cu apă. În ceea ce priveşte canalizarea, avem în implementare prin Compania de Apă Oltenia un masterplan şi mai avem circa un kilometru de conductă de apă uzată ca să finalizăm proiectul”, a adăugat primarul din Bechet

Primăria îşi propune să atragă fonduri europene pentru reabilitarea unei grădiniţe 

Bechetul a profitat de fondurile PNRR pentru accesarea unui proiect de aproape 2 milioane de lei pentru dotarea cu mobilier şi echipamente a unităţilor de învăţământ. Însă prioritatea primarului Adrian Glăvan, în domeniul educaţiei, este reabilitarea unei grădiniţe pe fonduri europene.

„Am încercat să renovăm grădiniţa şi din alte surse, din păcate nu s-a putut, dar cu siguranţă vom primi de această dată fonduri pentru că sunt axe deschise pentru astfel de investiţii. Grădiniţa nu este degradată, dar ne dorim să o aducem la standarde înalte, la fel cum sunt celelalte unităţi de învăţământ din oraş. Am avut un proiect important, de aproape 4 milioane de euro, pentru învăţământ, avem campus şcolar modern, cămine, laboratoare dotate. Accesăm un proiect prin PNRR de aproape 2 milioane lei pentru dotare cu mobilier şi echipamente”, a menţionat primarul.

Adrian Glăvan vrea să modernizeze parcul din Bechet

Tot cu fonduri europene, primarul vrea să modernizeze parcul din Bechet. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare şi edilul spune că ar fi nevoie de cel puţin 1 milion de euro pentru amenajarea sa la standardele dorite. „Noi am mai făcut câteva amenajări de-a lungul timpului, un teren sintetic, o scenă, mobilier urban, dar ne dorim un proiect mai amplu de reabilitare. Sunt convins că va ieşi ceva foarte frumos. Tot în zona parcului avem în implementare un loc de joacă pentru copii.

În 2-3 săptămâni vom începe construcţia, care nu necesită foarte mult timp, astfel că micuţii se vor bucura cât mai curând de acesta”, a precizat primarul.

8 kilometri de alei pietonale

Primăria Bechet are în desfăşurare şi un proiect de alei pietonale care cuprinde aproximativ 8 kilometri. „Suntem la 70% cu implementarea, proiect cu bani de la bugetul local, făcut din economiile noastre, am încercat să nu risipim banii şi să îi alocăm pentru ceva frumos pentru oraş.

Tot din economiile noastre am modernizat şi târgul săptămânal. 

Ne îndreptăm şi către partea verde, cu 3000 de pomi ornamentali plantaţi, am început acum 6-7 ani, este important pentru noi să continuăm. Este şi benefic pentru sănătate şi estetic”, spune primarul.

Dincolo de toate investiţiile, însă, relaţia cu cetăţeanul este cea mai importantă, consideră acesta, pentru că dialogul cu oamenii din Bechet este cel care dă direcţia proiectelor de pe agenda sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS