12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLucrări în plină desfășurare în comuna Sopot

Lucrări în plină desfășurare în comuna Sopot

În comuna Sopot, lucrările sunt în plină desfășurare pentru modernizarea și construirea unor unități de învățământ, dar și pentru alte proiecte care vor contribui la dezvoltarea localității.
Pe drumul judeţean 606C, se toarnă deja asfalt, între kilometrul 0 şi kilometrul 8 (satele Belot şi Sopot). În plus, primăria anunță că se poartă discuții importante în această perioadă pentru aducțiunea de gaze naturale.

Magistrala de gaze va trece chiar prin Sopot

Comuna Sopot va beneficia de costuri mai reduse pentru rețeaua de gaze naturale, întrucât magistrala va trece chiar prin localitate.

„Avem acordul tehnic de principiu de la Transgaz, care lucrează la proiectul tehnic al magistralei de gaze. Aceasta va trece chiar prin comuna Sopot, pleacă de la Ișalnița și ajunge la Grecești. Asfel, ne vom putea racorda direct la conductă și amplasăm stația de pompare la noi în comună. Datorită acestor factori, costurile investiției vor fi mai mici pentru noi”, explică primarul din Sopot, Cătălin Trăistaru.

Acesta spune că se pun la punct detaliile pentru studiul de fezabilitate și se așteaptă informații legate de finanțările prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Am avut săptămâna trecută vizita unei firme din București care lucrează studiul de fezabilitate pentru proiectul de aducțiune a gazelor naturale. Așteptăm normele metodologice la PNRR pentru a reuși să luăm finanțare”, precizează viceprimarul Cristiana Dragomir.

Școala și grădiniță în Bașcov, dispensar reabilitat în Sopot

Mai multe proiecte sunt în decurs de implementare în această perioadă în comună, de la asfaltări la reabilitare sau construcție de noi unități de învățământ. Recent, parcul din curtea primăriei a fost și el ținta unei investiții din fonduri proprii pentru reamenajare.

„În prezent lucrăm la un proiect pe fonduri AFIR pentru modernizare, asfaltare drum de exploatare. Este un drum care face legătura între Sopot, Bașcov și Pietroaia, iar valoarea investiției este de 1,4 milioane de euro, dintre care 1 milion sunt fonduri nerambursabile. 50-60% din lucrări sunt finalizate și în primăvara anului viitor vom termina”, transmite primarul comunei.

Acesta spune că investiția vine în sprijinul agricultorilor și scurtează și distanța între sate, astfel că locuitorii comunei au acces mai rapid la Primărie.

În această perioadă se modernizează și școala generală din satul Sopot, prin PNDL II. Tot în cadrul acestui program, primăria comunei Sopot are în desfășurare lucrări pentru construirea unei școli și a unei grădinițe noi în Bașcov, dar și reabilitarea dispensarului uman din satul Sopot. „Sunt lucrări întârziate pentru că au crescut prețurile și a trebuit să adoptăm hotărâri de consiliu, să înaintăm documentații la Ministerul Dezvoltării și să semnăm acte adiționale pentru a primi sumele care să acopere creșterea de costuri”, precizează Cătălin Trăistaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS