10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPandemia a crescut numărul de utilizatori de vehicule electrice. Fabrica E-TWOW din Craiova își mărește gama de vehicule electrice pe 2 roți

Pandemia a crescut numărul de utilizatori de vehicule electrice. Fabrica E-TWOW din Craiova își mărește gama de vehicule electrice pe 2 roți

Dincolo de provocările medicale pe care le-a adus în toată lumea, pandemia a afectat mai toate sectoarele societății noastre. Economia globală a trecut prin numeroase transformări, întrucât s-a schimbat drastic comportamentul consumatorilor.

Din dorința de a fi mai economi dar și de a respecta măsurile de distanțare socială, multe persoane s-au îndreptat către vehiculele electrice pe două roți. Producătorii și comercianții locali s-au grăbit să se adapteze la noile tendințe. Așa s-a întamplat și în cazul fabricii E-TWOW din Craiova, condusă de Andreea și Ovidiu Pașoi-Sîrbu. Fabrica s-a extins dincolo de trotinete electrice, adăugând și biciclete și scutere electrice în gama de produse.

Cele mai performante trotinete ultraportabile

Trotinetele E-TWOW cântăresc între 11,5 kg si 13 kg. Mai mult decât atât, au un sistem unic de pliere, care le reduce considerabil dimensiunea. Astfel, ele pot fi transportate cu ușurinţă și pot fi depozitate chiar și în cel mai mic portbagaj. Impresionant este că, în ciuda dimensiunilor reduse, trotinetele E-TWOW au o performanță incredibilă. Cu motoare de 500 W și 700 W și baterii pe măsură, trotinetele E-TWOW sunt ideale pentru deplasările în oraș. Autonomia lor variază între 30 si 50 de km, în funcție de modelul ales. Majoritatea trotinetelor cu performanțe similare cântăresc peste 18 kg și sunt mult mai voluminoase. În plus, în ciuda dimensiunilor reduse, trotinetele E-TWOW au un centru de greutate foarte bun, ceea ce le face foarte stabile și ușor de manevrat.

Biciclete electrice pentru oraș și nu numai

În cadrul fabricii E-TWOW de pe Strada Aviatorilor, numărul 48 se asamblează și biciclete electrice. Acestea au fost extrem de bine primite de piața din România. Datorită dimensiunilor mai mari, bicicletele electrice sunt considerate de mulți ca fiind mai stabile. În plus, bicicletele electrice îi dau utilizatorului și opțiunea de a face mișcare în timp ce se deplasează. De-a-lungul timpului, bicicleta care s-a regăsit cel mai des în gama de produse E-TWOW este modelul Gentle Electric Fat Bike.

Această bicicletă este ideală pentru deplasarea în oraș, dar roțile late o fac potrivită și pentru escapade off-road. Potrivit reprezentanților E-TWOW, în cazul bicicletelor, cererea depășește mereu oferta. Taxele anti-dumping, transportul și criza de micro-circuite fac ca stocurile de biciclete electrice să fie limitate, iar prețurile practicate de majoritatea comercianților sunt considerabil mai mari decât în anii trecuți. Totuși, E-TWOW a reușit să păstreze constant prețul bicicletelor Gentle Electric. Stocul este însă redus, așadar cei interesați sunt sfătuiți să nu stea pe gânduri atunci când văd bicicleta lor preferată pe stoc.

Scuterele electrice – noile experiențe urbane pe 2 roți

Ca urmare a limitărilor bateriilor electrice, cele mai populare vehicule electrice au fost cele de dimensiuni reduse. Ultimele progrese tehnologice fac însă posibilă dezvoltarea de vehicule mai mari, cu baterii ce reușesc să asigure o autonomie perfectă nu doar pentru oraș dar și pentru deplasări scurte între orașe. Gama de produse E-TWOW s-a mărit recent cu 2 modele de scutere electrice. Scuterele Gentle Electric beneficiază de un sistem adaptabil de acumulatori ce permite instalarea unui al doilea set de acumulatori pentru mărirea bateriei. Astfel, în funcție de sistemul de acumulatori ales, scuterele Gentle Electric au o autonomie între 60 si 120 km. Ele dispun și de alarmă și sistem anti-furt. Noile scutere sunt disponibile acum la precomandă pe magazinul online www.e-twow.ro

Care este cel mai potrivit vehicul electric?

Fiecare vehicul se pliază pe un anumit tip de nevoi. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie luate în considerare scopul în care va fi folosit vehiculul respectiv, distanța pe care o va parcurge zilnic dar și condițiile de depozitare pe care le are o persoană. De exemplu, o trotinetă electrică este ideală pentru o persoana care stă la bloc la un etaj mai înalt, și nu are un spațiu de depozitat la parter. Aceasta își poate lua cu ușurință trotineta și o poate depozita în apartament. Bicicleta este ideală pentru cei ce stau la casă sau au un spațiu de depozitare la parter. Scuterul electric este pentru cei ce doresc un vehicul mai rapid decât o bicicletă și cu o autonomie mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS