14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPriorităţile candidaţilor USR PLUS pentru Parlamentul României (I)

Priorităţile candidaţilor USR PLUS pentru Parlamentul României (I)

Candidaţii Alianţei USR-PLUS – Filiala Dolj la Camera Deputaţilor cheamă oamenii să voteze la alegerile parlamentare pentru o Românie debirocratizată şi cu instituţii depolitizate.

Daniel Gheba: “Dosarul cu şină trebuie să dispară”

Fără birocraţie, cozi la ghişee şi drumuri inutile. Este unul dintre obiectivele principale din Programul de Guvernare al USR PLUS. “Avem nevoie de reformarea instituţiilor publice. Îmi doresc o administraţie publică depolitizată, digitalizată şi competentă. Dosarul cu şină trebuie sa dispară. Statul trebuie să fie în slujba cetăţenilor, nu invers” , transmite Daniel Gheba, inginer, locul I pe lista pentru Camera Deputaţilor.

Infrastructură şi stabilitate legislativă

Oana Taraban, economist, locul 3 la Camera Deputaţilor atrage atenţia că “mediul de afaceri are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Nu poti construi un plan eficient şi coerent, atunci când legislaţia fiscală se schimbă o dată la trei luni”.

Dar pe lângă stabilitate, e nevoie şi de infrastructură dacă vrem să atragem investitori.
“Dezvoltarea economică a României, şi implicit a zonei Olteniei, este strâns legată de infrastructura feroviară, rutieră şi fluvială”, spune Lucian Călin, economist, candidat la Senat. Acesta militează pentru construirea autostradei care să lege Oltenia de Banat.

“Nu putem atrage investitori şi nu putem sprijini producătorii din Dolj, mai ales pe cei agricoli, cât timp cea mai importantă şi mai eficientă arteră de transport, Dunărea, este nevalorificată şi depinde de capriciile vremii”, adaugă un alt economist, Iulia Dudu, candidat la Camera Deputaţilor.

Acces la servicii medicale de calitate

Un punct important din programul de guvernare USR PLUS este modernizarea sistemului de sănătate prin crearea unui fond naţional de modernizare a infrastructurii de sănătate în valoare de 1 miliard de euro pentru urmatorii 4 ani: “Toţi locuitorii Doljului trebuie să aibă acces la servicii de calitate. Avem nevoie de spitale noi, dar şi de educaţie, de prevenţie şi de infrastructură sanitară în rural”, crede Ştefan Artene, medic, locul 4 pe lista candidaţilor la Camera Deputaţilor.

Programul de guvernare USR PLUS poate fi vizualizat AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS