14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUn nou protest la șantierul drumului expres Craiova-Pitești

Un nou protest la șantierul drumului expres Craiova-Pitești

Anagajati care lucrează la drumul expres Craiova-Pitești nu și-au primit salariile pe patru luni. Câteva zeci de angajați de pe santierul din Craiova și-au cerut drepturile salariale, miercuri de dimineață, de la reprezentantul firmei italiene pentru care lucrează. Firmei i-au fost decontate lucrările de către stat.

UPDATE, ora 16:40: Dupa protestul de miercuri de dimineata, Tirrena Scavi le-a platit muncitorilor salariile restante. Un angajat al firmei a spus ca in jurul orei 16:00, societatea le-a achitat drepturile salariale restante. A mai ramas ca angajatii care lucreaza la drumul expres sa incaseze avansul aferent lunii aprilie.

Muncitorii care lucrează pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești au protestat, pentru a doua oară în acest an, față de faptul că nu și-au primit salariile la zi de la societatea cu capital italian la care lucrează.

Circa 25 de angajați ai firmei Tirrena Scavi, care lucrează pe Tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești și-au cerut din nou drepturile salariale, restante de multe luni. De data această, angajații au protestat în fața birourilor firmei, situate la Cârcea, după cum au informat unii dintre protestatari. Apoi, oamenii au intrat în clădire, ca să discute cu conducerea societății.

Angajații acuză că nu și-au primit salariile pe patru luni

Angajații care lucrează pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești, pe Tronsonul 1 al drumului au mai protestat în luna martie a acestui an. La vremea respectivă, câteva zeci de muncitori au ieșit în fața organizării de șantier, acuzând restanțe vechi la plata salariilor. După ce protestul lor a fost mediatizat de GdS, angajații au primit salariile pe o singură luna. Respectiv pe luna ianuarie, după cum au confirmat pentru GdS unii dintre protestatarii de atunci.

Miercuri de dimineață, oamenii nu au scandat în fața birourilor firmei, protestul fiind unul pașnic. Muncitorii și-au spus civilizat of-ul, în fața conducerii firmei italiene, după cum a menționat un participant la discuții. “Nu ne-am primit salariile pe patru luni. Trebuia să ne dea un salariu pe decembrie. Și mai sunt restante pe februarie, martie și aprilie. Pe 1 mai ar fi trebuit să ne dea avansul pentru luna aprilie. Nu ne-au dat niciun ban. Singurele salarii pe care ni le-a plătit au fost pe luna ianuarie, după ce am protestat dată trecută. Nu înțelegem de ce nu ni se dau banii noștri, din moment ce noi muncimla decopertare, turnare de piloni”, a spus unul dintre protestatari. El a menționat că niciun muncitor nu a fost trimis în șomaj tehnic pe perioada situației de urgență, pentru că oamenilor li s-a dat de lucru pe șantier.

Ce spune conducerea firmei

După întâlnirea cu muncitorii, reprezentanții angajatorului au menționat că le vor plăti oamenilor drepturile salariale restante. Dar nu se știe când vor fi efectuate platile, conform celor declarate de un muncitor prezent la discuție. Acesta a precizat, pentru GdS: “Conducerea firmei ne-a spus că sunt bani, că au intrat în Trezorerie, pentru că statul a făcut plățile pentru lucrările efectuate la drumul expres. Ne-a spus că ne va da banii zilele viitoare, dar nu ne-a spus o dată exactă în care să se facă plata”.

GdS a încercat, în repetate rânduri, să contacteze reprezentantul societății Tirrena Scavi, care se ocupă de șantierul de pe teritoriul județului Dolj. Până la ora redactării acestui articol, reprezentantul Tirrena Scavi nu a putut fi contactat, pentru a-și spune punctul de vedere. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS