10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJurnal de antreprenor. Ce soluții a găsit un industriaș din Craiova

Jurnal de antreprenor. Ce soluții a găsit un industriaș din Craiova

O firmă care produce repere industriale pentru export și-a adaptat producția la criza actuală. Lucrează cu mai mulți furnizori și și-a constituit stocuri mai mari, pentru a supraviețui în producție o perioada mai lungă.

Jurnal de antreprenor. Ce soluții se pot gasi, in plina criza, pentru firmele care activeaza in industrie. Un reprezentant al unei firme cu 55 de angajați, cu activitate în domeniul producției de repere industriale, ne-a vorbit despre situația economică a industriașilor, în perioada coronavirusului.

Firma sa și-a extins activitatea pe finalul anului trecut, închiriind o hală mai mare de producție. Firma produce cu predilecție pentru export.

Antreprenorul craiovean nu a întrerupt activitatea de producție, ci a căutat și găsit soluții să supraviețuiască. El a dorit să își păstreze anonimatul, dar a explicat ce soluții a adoptat în această criză, astfel încât afacerea să rămână pe linia de plutire.

Ce dificultăți întâmpină în această perioada o firma care face importuri.

„Momentan, transporturile de marfă nu funcționează la capacitate normală“

Industriașii se descurcă destul de greu în această perioadă. Atunci când le lipsește o parte din materiile prime, dacă nu au stocuri înființate din vreme, nu-şi pot desfășura activitatea.

„Firmele din domeniul producției depind de materii prime. Momentan, transporturile de marfă nu funcționează la capacitate normală. Vămile nu funcționează la capacitate normală. Iar țări ca Spania, Italia, Franța, Germania, țări industrializate și cu exporturi mari de materii prime și materiale auxiliare, sunt afectate puternic de coronavirus. Asta afectează, evident, următoarele firme din lanțul de aprovizionare, firme ce depind de respectivele materii prime“.

Ce soluții poți găsi în criză?

Ce pot face firmele care depind de materii prime de peste graniță? Ce fac în condițiile în care activitatea economică și transporturile sunt încetinite peste tot? Una dintre soluții ar fi aceea de a contacta alți furnizori. Astfel încât aprovizionarea să se facă pe mai multe paliere. Indicat ar fi să căutaţi furnizori români, pentru a fi mai ușor cu transportul. Dacă nu găsiți furnizori în țară, puteți apela la firme de peste graniță.

„Soluția pentru această situație este să ai o bază de furnizori cât mai largă, din diverse locații geografice, pentru a minimaliza riscul ca un eveniment cum e COVID-19 să te afecteze semnificativ“, a spus antreprenorul din domeniul industriei.

Cei care își permit din punct de vedere financiar, își pot asigura producția pe termen lung și altfel. „O altă soluție pe termen lung este să lucrezi cu stocuri mai mari, dacă specificațiile tehnice ale produselor permit“, a mai precizat antreprenorul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS