11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSoros va investi 1 miliard de dolari intr-o reţea globală de universităţi

Soros va investi 1 miliard de dolari intr-o reţea globală de universităţi

George Soros a anunţat că va investi 1 miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea globală de universităţi, concepută special pentru a promova valorile liberale şi viziunea sa asupra unei societăţi deschise, informează The Guardian, preluat de Mediafax.

Numindu-l „cel mai important şi mai durabil proiect al vieţii mele”, Soros a spus că se va implica în finanţarea unor instituţii care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA, Rusia şi China. De asemenea, a lansat un nou atac la adresa lui Donald Trump, pe care l-a descris drept „narcisistul suprem”, a relatat The Guardian.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, George Soros a declarat că noua sa reţea de resurse educaţionale, Open Society University Network, va începe cu Universitatea Central-Europeană din Budapesta, înfiinţată în urmă cu 30 de ani, după prăbuşirea comunismului. A adăugat că a venit vremea ca fundaţia lui să dezvolte ceva „nou şi inovator, de care lumea are cu adevărat nevoie”.

„Open Society University Network va oferi o platformă internaţională pentru predare şi cercetare. În prima fază, se va conecta mai strâns la o reţea deja existentă. În a doua fază, ne vom extinde către alte instituţii competente, dornice să ni se alăture”, a spus Soros, adăugând că va contribui cu 1 miliard de dolari pentru a îşi pune planul în aplicare.

Despre George Soros

In Romania, George Soros a fost cunoscut dupa ce numele lui a fost legat de protestele de strada din tara, fara sa existe vreo dovada in acest sens.

In urma cu doi ani, un dispozitiv explozibil a fost gasit in cutia postala a lui George Soros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS