18.5 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Insolvența UATAA, prelungită cu un an, deși a scăpat de datorii

Insolvența UATAA, prelungită cu un an, deși a scăpat de datorii

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru va continua să rămână în insolvență și în următorul an.

Administratorul judiciar a întocmit deja documentația în acest sens și aceasta va fi prezentată judecătorului. UATAA Motru a parcus perioada legală de insolvență. Aceasta poate fi prelungită cu un an, dacă sunt motive și daca cere administratorul judiciar. Cu toate că nivelul datoriilor a fost redus în mod simțitor, societatea nu va ieși din insolvență în luna aprilie a anului 2020, dacă magistrații vor aproba cererea administratorului judiciar al UATAA Motru. În momentul de față, planul de rambursare a ratelor este respectat și nivelul debitelor a scăzut la sub un milion de lei, adică de zece ori mai puțin decât înainte de intrarea în insolvență.

Primarul nu este de acord

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că nu este normal ca perioada de insolvență să fie prelungită, dacă nu mai există obiectul insolvenței. Pe lângă faptul că datoria a scăzut la un milion de lei, creanțele de recuperat sunt de peste 20 de milioane de lei. „Eu nu înțeleg de ce această tragere de timp, dacă societatea este bine din punct de vedere fianciar. Se trage de această insolvență și nu este în regulă. Ar trebuie să iasă din insolvență la termenul din aprilie 2020 și să nu se mai continue cu un an, așa cum propune administratorul judiciar. Este probabil și chestiunea comisionului, dar cred că acum accentul ar trebui să se pună pe recuperarea creanțelor și nu pe rămânerea în insolvență. Vrem să implementăm un proiect pentru dezvoltarea UATAA Motru pentru a folosi agentul termic și în agricultură, prin înființarea de sere și solarii. Aceste lucru ar putea însemna producție în agricultură și locuri de muncă“, a spus Gigel Jianu, edilul municipiului Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...