Acasă Bani & Afaceri Insolvența UATAA, prelungită cu un an, deși a scăpat de datorii

Insolvența UATAA, prelungită cu un an, deși a scăpat de datorii

-

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru va continua să rămână în insolvență și în următorul an.

Administratorul judiciar a întocmit deja documentația în acest sens și aceasta va fi prezentată judecătorului. UATAA Motru a parcus perioada legală de insolvență. Aceasta poate fi prelungită cu un an, dacă sunt motive și daca cere administratorul judiciar. Cu toate că nivelul datoriilor a fost redus în mod simțitor, societatea nu va ieși din insolvență în luna aprilie a anului 2020, dacă magistrații vor aproba cererea administratorului judiciar al UATAA Motru. În momentul de față, planul de rambursare a ratelor este respectat și nivelul debitelor a scăzut la sub un milion de lei, adică de zece ori mai puțin decât înainte de intrarea în insolvență.

Primarul nu este de acord

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că nu este normal ca perioada de insolvență să fie prelungită, dacă nu mai există obiectul insolvenței. Pe lângă faptul că datoria a scăzut la un milion de lei, creanțele de recuperat sunt de peste 20 de milioane de lei. „Eu nu înțeleg de ce această tragere de timp, dacă societatea este bine din punct de vedere fianciar. Se trage de această insolvență și nu este în regulă. Ar trebuie să iasă din insolvență la termenul din aprilie 2020 și să nu se mai continue cu un an, așa cum propune administratorul judiciar. Este probabil și chestiunea comisionului, dar cred că acum accentul ar trebui să se pună pe recuperarea creanțelor și nu pe rămânerea în insolvență. Vrem să implementăm un proiect pentru dezvoltarea UATAA Motru pentru a folosi agentul termic și în agricultură, prin înființarea de sere și solarii. Aceste lucru ar putea însemna producție în agricultură și locuri de muncă“, a spus Gigel Jianu, edilul municipiului Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nivelul de energie fizică și mentală este foarte ridicat astăzi şi vă puteţi simți neliniștit toată dimineața. Sunt posibile cumpărături, vizite...