Acasă Bani & Afaceri Un milion de monede de celebrare a Brexitului sunt distruse

Un milion de monede de celebrare a Brexitului sunt distruse

-

Marea Britanie a folosit moneda cu 7 laturi, de 50 de pence, pentru a celebra diverse realizări, de la Jocurile Olimbice din 2012, până la lucrările autoarei de cărți pentru copii, Beatrix Potter.

Acum, în jur de un milion de monede bătute special pentru a marca ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care fusese planificată pentru 31 octombrie, vor fi topite, scrie Bloomberg.

Trezorieria regală a acționat după ce prim ministrul Boris Johnson a cerut o amânare, până pe 31 ianuarie. Bloomberg a dezvăluit în octombrie că unele monede erau deja în curs de realizare când Johnson a trimis o scrisoare către UE, solicitând o amânare. Însă amploarea încrederii guvernului său a fost dezvăluită complet abia marți.

O purtătoare de cuvânt al monetăriei a confirmat faptul că în jur de un milion de monede marcate cu data de 31 octombrie au fost realizate, urmează ca acum să fie topite. Purtătoarea de cuvânt a refuzat să dezvăluie costurile de producție și de distrugere a acestora.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă

Un bărbat de 25 de ani, a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă, părăsind un punct de lucru situat în municipiul Constanţa, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

A cerut să nu mai plătească apa, deoarece a văzut un cuplu făcând sex la baraj

Un bărbat din Bârlad, județul Vaslui, a cerut în audiență, la primar, să nu plătească factura la apă și canalizare pentru că el nu folosește apa, după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde provine.