16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Bani & Afaceri Principalele monede din Europa Centrală se vor consolida faţă de euro

Principalele monede din Europa Centrală se vor consolida faţă de euro

-

Principalele monede din Europa Centrală se vor aprecia faţă de moneda euro în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de Reuters, pe când leul ar putea pierde în jur de 1,6% din valoare, scrie MEDIAFAX.

Derpecierea leului din următoarele 12 lui este pusă de analişti pe seama evoluţiei deficitelor bugetare şi a celui de cont curent.

Riscurile vizează extinderea deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent, a declarat Ciprian Dascalu, economistul şef al ING Romania.

Coroana ceha şi zlotul s-au depreciat

Coroana cehă, zlotul polonez şi forintul maghiar s-au depreciat în august, pierzând 0,9-2,0% din valoarea lor faţă de euro pe fondul temerilor de escaladare a războiului commercial dintre SUA şi China şi de retragere fără acord a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, mulţi analişti se aşteaptă ca turbulenţele de pe pieţele globale să se calmeze în următoarele 12 luni.

Cred că unele dintre riscurile cheie se vor rezolva sau vor fi cel puţin stabilizate în cursul anului următor, a declarat Radomir Jac, economist şef la Generali Investments CEE, exprimându-se în vederea tensiunilor comerciale globale şi în privinţa Brexitului. Prin urmare, cred că zlotul, coroana şi forintul au potenţialul de a se consolida în următoarele 12 luni şi vor depăşi postura destul de slabă de la sfârşitul lunii august şi de la începutul lunii septembrie, a adăugat acesta.

Raluca-Maria Nedelea

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.