Acasă Bani & Afaceri Eugen Teodorovici anunță o „taxă de solidaritate” pe pensiile speciale

Eugen Teodorovici anunță o „taxă de solidaritate” pe pensiile speciale

-

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni intenția de introducere a unei „taxe de solidaritate”. Acesta vrea ca taxa să se aplice pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.

Teodorovici a spus că propunerea sa a fost „convenită de principiu în cadrul CEX-ului” PSD. Ministrul nu a precizat ce nivel va avea această „taxă de solidaritate”. „O variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit”, iar în cadrul ședinței conducerii PSD s-a discutat de suma de 10.000 de lei, propunere care a fost „convenită de principiu”, a explicat Teodorovici, potrivit Hotnews.ro.

Teodorovici: O abordare corectă și logică

Pentru ce depășește această valoare se are în vedere introducerea unei „taxe de solidaritate”, o „abordare corectă și logică”, în opinia ministrului Finanțelor. Actul normativ care urmează să fie adoptat de Guvern în acest sens „va ajunge și în Parlament care va decide forma finală”, a mai spus ministrul.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...

Bancul zilei

Un turist aflat în vizită într-o localitate turistică opreşte un localnic: Este acesta într-adevăr un loc sănătos?Desigur, răspunde acesta....