10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afacerireal,- Craiova îşi lichidează stocurile şi se transformă în Auchan

real,- Craiova îşi lichidează stocurile şi se transformă în Auchan

Hipermarketul are lichidări de stocuri până la sfârşitul lunii. Din martie, magazinul se va numi Auchan Craioviţa Nouă. Preţurile au luat-o în jos cu 20-50%. La alimentele de bază nu prea sunt reduceri de preţuri.

Rafturi goale, lichidări de stocuri, reduceri de preţuri de la 20, la 50%, schimbări de rafturi şi multă, multă marfă înghesuită în coşurile de la intrarea în magazin, acolo unde intră clienţii prima dată. Aşa arată în această perioadă hipermarketul real,- din Craiova, care este în plină transformare în Auchan. De câteva zile au început reducerile semnificative de preţuri la produsele din stoc. De regulă, reducerile cele mai mari sunt la produsele care au fost mai greu vandabile în magazin.
Încă de la intrare se observă coşurile pline cu produse puse la grămadă, chiar sub ochii celor care pătrund în incintă. Pastă de dinţi, lângă sandale şi papuci, hăinuţe de copii lângă lenjerie intimă de adulţi, cosmetice, detergenţi, seturi de farfurii şi altele, afişate cu preţ redus.

Unii cumpărători găsesc chilipiruri, alţii pleacă acasă cu mâna goală

Rafturile care s-au golit primele sunt cele de la electronice, de la vinuri şi pateuri, sărăţele până la scutece pentru copii. Un pensionar care umpluse coşul cu sticle de vin spunea că a mers la real,- pentru reducerile anunţate. „Am luat ce se vede, mai mult vin, pentru că am căzut bine la preţ. Cu tot cu reducere am luat cu 3,7 lei pe litru“, a spus bătrânul. O familie ieşea din magazin cu coşul plin cu baxuri de bere.
Potrivit proverbului „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul“, nu toţi cei care veniseră ieri la magazin găseau ceea ce căutau, la preţuri rezonabile. Un bărbat verifica preţul uleiului la un aparat din incintă care citeşte codurile de bare: „Păi, îmi vine la şase lei pe litru acum, cu tot cu reducere, dar eu luam înainte la şapte lei pe sticlă. Nu e mare lucru!“. O bătrână căuta produse pentru sărbătoarea de sâmbătă, când creştinii prăznuiesc Sâmbăta Morţilor. „Am luat două cutii de rahat. Nu sunt chiar aşa mari reduceri de preţuri, cum ziceau. Aici, în zona asta, sunt cu 30%, iar în partea cealaltă ziceau că sunt şi cu 50%, dar nu am ajuns încă să văd ce au acolo la preţ redus“, a spus Lenuţa Viziru.
Printre rafturi se puteau zări angajaţii magazinului care reaprovizionau unele zone. La carne şi lactate nu prea se vedeau diminuări de preţuri.

Au început reducerile la electronice, dar rafturile sunt goale

Dacă luni nu erau reduceri mari de preţuri la electronice, de ieri magazinul a tăiat din preţul câtorva electronice. Problema este că rafturile erau goale. Un aspirator era expus cu bulină roşie (adică cu o reducere de preţ de 50% din preţul afişat la raft), ceea ce înseamnă că se putea cumpăra la circa 240 de lei. O plasmă cu diagonala de 128 de centimetri avea un preţ de raft de 4.668 de lei, dar bulina verde ataşată arăta că are o reducere de preţ de 30%. Adică produsul poate fi cumpărat cu circa 3.200 de lei. Dar pe raftul respectiv mai erau doar două televizoare. Restul rafturilor de electronice erau goale.
Întrebăm un angajat care se afla printre standuri cât de mult ţine perioada reducerilor, iar acesta a precizat: „Toată luna sunt lichidări de stocuri. Magazinul va fi închis în perioada 3-13 martie pentru transformarea în Auchan, iar din martie se va numi Auchan Craioviţa Nouă“.
Compania nu doreşte să facă publice datele despre diminuările de preţuri şi lichidările de stocuri practicate de real,- Craiova, pe motiv că în viitor va activa sub brandul Auchan şi că nu au mediatizat perioada reducerilor de preţuri.
La ieşirea din hipermarket, oamenii puteau fi văzuţi şi cu coşurile goale, ţinând în mână doar una-două produse, în timp ce alţii plecau cu coşurile pline. O familie care părăsea incinta hipermarketului comenta: „Îţi dai seama ce adaosuri aveau ăştia, dacă au făcut reduceri şi de 50%?!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS