20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiova: Investiţii de 2 milioane de lei în 2014 la Biblioteca Judeţeană Aman

Craiova: Investiţii de 2 milioane de lei în 2014 la Biblioteca Judeţeană Aman

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, că investițiile care vor fi realizate în acest an la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ vor consolida statutul instituției, apreciată drept una dintre cele mai moderne pe plan național, și vor îmbogăţi gama serviciilor oferite.

„Cu susținerea plenului CJ Dolj, peste 2 milioane de lei se îndreaptă, în anul 2014, către această instituție de cultură, având ca principală destinație reparații la imobilele în care își desfășoară ea activitatea. Vorbim, în acest sens, despre lucrări la acoperișul şi faţada clădirii noi a bibliotecii, dar şi la corpul de legătură cu depozitul general de carte, depozit a cărui dotare şi reamenajare interioară intră în etapa finală, fiind alocate fondurile necesare încheierii acestei investiţii.

Se vor finaliza în acest an, tot cu bani asiguraţi de consiliul judeţean, şi reparaţiile la sediul propriu-zis al bibliotecii, o investiţie cu atât mai importantă cu cât ea vizează un imobil de patrimoniu. Ducem astfel mai departe un demers pe care l-am început din respect pentru zestrea construită a judeţului Dolj și de-a lungul căruia am reuşit să reabilităm clădiri precum cea a Muzeului Olteniei, precum Casa Băniei, cărora li se va adăuga în curând şi Palatul Jean Mihail.
Pe acelaşi segment se înscrie încă un proiect pe care îl iniţiem în acest an, legat tot de o clădire a bibliotecii judeţene: «Casa Dianu», cea în care a funcţionat Şcoala Populară de Arte şi Meserii «Cornetti», un alt monument de arhitectură care necesită reparaţii. Într-o primă etapă, au fost prevăzute fondurile necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, care ne vor oferi o imagine clară asupra lucrărilor pe care le presupune acest obiectiv.  

Anul 2014 înseamnă şi continuarea proiectului în valoare de peste 3 milioane de euro, cu finanţare nerambursabilă, privind realizarea centrului transfrontalier de informații și comunicații Dolj – Vratsa, pe care consiliul judeţean şi biblioteca îl implementează în colaborare cu partenerii din Bulgaria.

Vom crea, astfel, o importantă punte de legătură între cele două regiuni, în beneficiul tuturor celor interesaţi, fie că ne referim la sfera universitară, la studenți, fie la mediul de afaceri și la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Pe de altă parte, există şi o componentă prin care vom pune mai bine în valoare cărţile de patrimoniu şi alte înscrisuri vechi şi rare din colecţia bibliotecii judeţene, care vor fi scanate şi oferite apoi publicului spre consultare în format electronic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS