19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirmele care vor să tranzacţioneze certificate de emisii trebuie să plătească 2.000 de lei la ANRE pentru autorizaţii

Firmele care vor să tranzacţioneze certificate de emisii trebuie să plătească 2.000 de lei la ANRE pentru autorizaţii

Firmele care vor să se înscrie la licitaţiile de certificate de emisii de gaze cu efecte de seră trebuie să plătească la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) 2.000 de lei, potrivit unui ordin al preşedintelui ANRE, publicat în Monitorul Oficial, informează Agerpres.ro. Suma de 1.000 de lei reprezintă tariful perceput de ANRE pentru acordarea sau modificarea unei autorizaţii pentru participarea la licitaţiile de certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Totodată, firmele trebuie să plătească încă 1.000 de lei pentru analiza documentaţiei anexate cererii pentru acordarea sau modificarea unei autorizaţii pentru participarea la licitaţiile de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Potrivit ordinului menţionat, „instituţiile publice din domeniile de învăţământ şi sănătate sunt scutite de la plata tarifelor”. Documentul mai arată că titularii licenţelor acordate de ANRE trebuie să plătească 0,08% din cifra de afaceri pe 2013 rezultată din activităţile pentru care deţine licenţe eliberate de ANRE, dar nu mai puţin de 2.500 de lei, în cazul în care sunt persoane juridice. În cazul persoanelor fizice şi al celor care deţin capacităţi de producere a energiei cu o putere totală mai mică de 1 MW inclusiv, tariful perceput este de 250 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS