6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞomerii vor schimba carnetul de șomaj cu Cardul Profesional European

Şomerii vor schimba carnetul de șomaj cu Cardul Profesional European

Cardul Profesional European este destinat somerilor si tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și reprezintă o alternativă modernă la cel încă utilizat, si anume carnetul de somer, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), citată de realitatea.net. Cardul Profesional European este destinat somerilor si tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele ANOFM.

”Totodată, ca purtator de informații, Cardul Profesional European este un instrument inovativ care se va putea constitui ca o alternativă modernă la cel încă utilizat, si anume carnetul de somer”, poreivit ANOFM.

Cardurile se emit gratuit, la sediile ANOFM (judetene, locale) si sunt înmânate persoanelor în căutarea unui loc de muncă imediat după înregistrarea în sistem. Cardul Profesional European este emis de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în continuarea proiectului european „Cardul Profesional European- soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS