14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAsociaţiile de proprietari din Râmnic, datoare la CET Govora cu 11,5 milioane de lei

Asociaţiile de proprietari din Râmnic, datoare la CET Govora cu 11,5 milioane de lei

Societatea de termoficare SC CET Govora SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, are de recuperat, pentru apă caldă şi căldură, 20 de mi-lioane de lei de la asociaţiile de proprietari din Râmnicu Vâlcea, societăţi comerciale şi de la primăria municipiului.

 

Conducerea CET, cea a CJ, reprezentanţi din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari s-au întrunit ca să găsească soluţii pentru recuperarea banilor. La întâlnire au participat reprezentanţii a 12 asociaţii de proprietari, care au debite restante chiar şi din 2005 către CET Govora. „Datoria faţă de CET a asociaţiilor de proprietari, a Primăriei Râmnicului şi a societăţilor comerciale se ridică la 20 de milioane de lei. Într-un an, valoarea încasărilor CET pe agentul termic e de 50 de milioane de lei la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Cu alte cuvinte, datoria de 20 de milioane reprezintă 40% din încasările pe care le are CET într-un an", a declarat ieri, în şedinţa operativă, Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. El a precizat că 12 asociaţii de proprietari din cele 63 din municipiu au o restanţă la CET de un milion de lei şi există riscul ca datoria să fie prescrisă. Asociaţiile au o restanţă de 11,5 milioane de lei, societăţile comerciale trebuie să achite 2,2 milioane de lei şi 6,3 milioane de lei are de plătit Primăria Râmnicului pentru subvenţiile la căldură. „Există oameni care au 300 de lei pensie şi sunt cu toate cheltuielile la zi, în timp ce alţii îşi fac şapte vile şi nu plătesc. Preşedinţii de asociaţii au spus că, din păcate, sunt oameni cu bani care nu vor să plătească şi asta e nesimţire curată", a spus Cîlea.

Ludovic Zelici, directorul tehnic al CET, a precizat că partizanatul rău-platnicilor la CET trebuie să se spargă, pentru a recupera datoriile. Reprezentanţii CET Govora şi asociaţiile de proprietari au întocmit un protocol pe baza căruia s-a stabilit să fie plătite eşalonat datoriile. Şi primăria şi-a luat angajamentul că va achita cele 6,3 milioane lei, la fel şi societăţile. În cazul în care nu va fi respectat protocolul, datornicii vor fi acţionaţi în instanţă. „CET se confruntă cu o situaţie foarte grea în prezent, iar dacă nu îşi va recupera banii, eu voi accepta întreruperea apei calde", a spus Cîlea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS