22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConditii ca in Evul Mediu in Policlinica Mare din Mehedinti,

Conditii ca in Evul Mediu in Policlinica Mare din Mehedinti,

Cladirea care adaposteste Policlinica Mare, asa cum este cunoscuta de mehedinteni, este in prezent intr-o stare jalnica, deoarece de mai bine de zece ani nu s-au mai facut investitii.


Conducerea policlinicii a declarat ca, „putinele ajutoare“ care s-au mai acordat nu au fost suficiente. Aspectul exterior „cam da de inteles“ la ceea ce trebuie sa ne asteptam de la interiorul cladirii: geamuri care stau sa cada, tocarii pentru decor, ziduri crapate etc. Cabinetele medicale din policlinica nu par a face parte dintr-o unitate sanitara. Peretii sint jupuiti si plini de igrasie, tocariile degradate, obiectele sanitare distruse (asta in cazul in care exista asa ceva) si lista ar putea continua. La intrebarea daca sint sau nu multumiti de conditiile oferite de policlinica, pacientii au raspuns: „Sintem nemultumiti de conditiile pe care ni le ofera policlinica. Vedeti si dumneavoastra in ce hal arata. N-am ce sa va zic, cu peretii astia crapati, jupuiti si plini de igrasie, de ne este frica sa stam pe banca. Oricum, degeaba ne spunem noi parerea, pentru ca nimanui nu-i pasa. Sintem prea «mici» pentru a fi ascultati“, a spus unul dintre pacientii care asteptau la usa cabinetului de oftalmologie din incinta policlinicii.


In legatura cu aceasta situatie, directorul policlinicii, Adrian Titu, medic specialist in ortopedie-traumatologie, a declarat: „Eu am preluat aceasta functie in urma cu trei ani, la 1 noiembrie 2002. Ambulatoriul arata si mai jalnic decit arata acum. Noi nu am primit fonduri pentru reabilitarea cladirii, dar din resurse proprii am reusit sa punem aproape 40 de geamuri, am inlocuit o multime de giurgiuvele si de ferestre, am ermetizat citeva usi si am incercat sa reabilitez centrala termica. Am reusit sa inlocuiesc aproape 70 sau 80 de metri de teava in subsolul cladirii, cu sprijinul citorva directori locali, astfel incit in ianuarie 2003 s-a repus in folosinta. Speram ca anul acesta sa reusim sa ne cuplam la reteaua termica a orasului, ne bazam pe niste promisiuni de la directorul regiei de termoficare, dar din cite am inteles lucrarea nu a fost prinsa in bugetul local si nu stiu exact daca se va reusi inceperea lucrarii anul acesta sau anul viitor. Neajunsuri sint o multime. Tot cu forte proprii am reusit sa reabilitam pe fiecare etaj portiuni din cabinete, am reusit sa facem aproape in intregime parterul si am reusit sa mutam policlinica de copii, din vechea locatie a spitalului judetean intr-o aripa a policlinicii. Aici trebuie sa le multumesc elevilor de la Liceul de arta «Ioan Stefan Paulian», care au inteles ca pot sa dea o mina de ajutor prin pictarea spatiilor destinate policlinicii de pediatrie. Mai sint multe de facut, dar deocamdata cam atit s-a putut realiza. Sper ca impreuna cu noua conducere sa mutam inapoi policlinica de adulti la spitalul judetean, acolo unde a fost proiectata initial si unde functioneaza acum Sectia de hemodializa si atunci posibilitatile vor fi probabil altele si spatiile fiind mai mici vor putea fi mai usor renovate. Printre putinele ajutoare acordate de bugetul local a fost acel miliard de lei cu care s-a reusit acoperirea intregii suprafete a policlinicii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS