14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj2018, an plin de realizări în comuna Valea Stanciului

2018, an plin de realizări în comuna Valea Stanciului

2018 a fost un an bun din punct de vedere financiar şi cu multe realizări şi proiecte aprobate în comuna doljeană Valea Stanciului. O prioritate pentru autorităţile locale au constituit-o investiţiile în unităţile de învăţământ. Astfel, s-a reușit modernizarea şi reabilitarea Grădiniței din satul Grecești, care dispune de toate dotările, inclusiv o nouă împrejmuire. Totodată, a fost construită o grădiniţă nouă pentru copiii din satul Horezu Poenari, ce a fost dotată cu centrală termică, mobilier nou, cabinet medical, cât şi locuri de joacă. De asemenea, a fost modernizată şi reabilitată Şcoala Horezu Poenari cu cele două corpuri care au beneficiat de centrală termică şi au fost dotate cu mobilier nou, calculatoare, urmând şi amenajarea curţii exterioare. În toamna aceasta au demarat lucrările pentru construirea unei grădiniţe noi în satul Bârza, cât şi în satul Ţugureşti. Pentru Şcoala Profesională Valea Stanciului a fost depus pe P.O.R. un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii, unitate de învăţământ ce va beneficia de încălzire prin panouri solare şi puţuri de mare adâncime, cât şi panouri fotovoltaice ce vor asigura iluminatul gratuit pentru funcţionarea şcolii, proiect a cărui valoare depăşeşte valoarea de 1.500.000 de euro“, a spus Ovidiu Gîngioveanu, primarul din Valea Stanciului.
Pe lista de investiții se află și modernizarea Căminului Cultural din satul Valea Stanciului, construirea unei noi primarii, cât şi a unei săli de sport pentru tinerii din comună: „Am depus la Compania Naţională pentru Investiţii proiectul pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural din satul Valea Stanciului, în valoare de 35 de miliarde de lei vechi, precum şi proiectul pentru realizarea unei săli de sport în curtea Şcolii Profesionale Valea Stanciului. Tot aici au mai fost depuse şi proiectele pentru construcţia unei săli de sport în curtea Şcolii Profesionale Valea Stanciului şi a unui nou sediu de primărie. Din primăvara anului 2019 vor începe şi lucrările de canalizare în comună, cât şi a unui tronson de drum ce traversează comuna Valea Stanciului pe o porţiune de 10 km printr-un proiect al Consiliului Judeţean Dolj în colaborare cu parteneri bulgari“, a adăugat Ovidiu Gîngioveanu.

Lăcaşurile de cult, modernizate

Nu au fost uitate însă nici lăcașurile de cult din localitate, astfel încât au fost reabilitate patru biserici. „Am reabilitat patru biserici, dintre care două au fost resfinţite în satele Valea Stanciului şi Greceşti de către IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. A treia biserică reabilitată se află în satul Horezu Poenari, urmând ca pe parcursul anului 2019 să fie şi aceasta resfinţită. Lăcaşul de cult din satul Bârza a fost şi acesta reparat integral pe exterior, urmând ca în anii viitori să se realizeze şi reparaţia interioară şi pictura acestuia. La a cincea biserică aflată în satul Ţugureşti au fost finalizate anul acesta devizele de lucrări pentru reparaţia exterioară a acesteia, cât şi împrejmuirea ei, urmând ca în anul 2019 să înceapă şi lucrările de reparaţii. Având în vedere numărul mare de locuitori, primarul se gândește și la accesul acestora la sistemul sanitar. Astfel că dispensarul din comună va fi transformat în centru medical unde locuitorii comunei şi ai comunelor învecinate vor beneficia, pe lângă asistenţa medicilor de familie, şi de cabinet modern de fizioterapie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, ORL, stomatologie, cât şi de un laborator pentru analize medicale.

Daruri de Crăciun pentru copiii din comună

O altă realizare importantă a fost achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, care ajută atât la curăţenia comunei, cât şi la serviciul situaţii de urgenţă. Utilajul este prevăzut cu o lamă de deszăpezire, dispozitiv de împrăştiat antiderapant, iar fondurile cu care a fost achiziţionat sunt 100% nerambursabile. „Investiţiile în anul 2018 s-au făcut la nivelul întregii comune, atât în plan şcolar, cultural, cât şi ecleziastic. Pe parcursul anului viitor ne vom axa pe insfrastructura de drum, asfaltare, extindere apă, extindere canalizare şi, nu în ultimul rând, aducerea de gaze în comună, care va duce la o creştere economică semnificativă a localităţii. Având în vedere că se apropie Sărbătorile de Iarnă, le doresc concetăţenilor mei să aibă un Crăciun fericit, cu linişte în casă şi belşug pe masă, şi un An Nou plin de realizări!“, a spus primarul Ovidiu Gîngioveanu.
În prag de Sărbători, elevii din comuna Valea Stanciului au primit cadouri de Moș Crăciun din partea Primăriei Valea Stanciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS