17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDeputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: „Problemele de mediu - prioritate națională“

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: „Problemele de mediu – prioritate națională“

Problematica de mediu este una foarte complexă în România. Sunt multe lucruri de rezolvat în acest domeniu și în plan legislativ pentru a recupera întârzieri care s-au acumulat. De aceea, am făcut o constantă în activitatea mea de președinte al Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților din a dialoga cu actori instituționali din piață (companii, ONG-uri specialiști de mediu).
În acest sens, zilele trecute m-am întâlnit cu membri ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, Ana Maria Dobrovat și Mădălina Alexandru de la AmCham, Geta Diaconu de la KPMG, Robert Uzuna de la Ursus Brewery și Silviu Apostol de la Coca Cola Romania.
Am discutat despre situația dramatică a gestionării fondului forestier, despre modalități prin care am putea contracara defrișările și retrocedările ilegale, în general practicile forestiere abuzive care împiedică dezvoltarea unui management sustenabil al mediului.
Am discutat, de asemenea, despre problema cea mai fierbinte de pe agenda de mediu –reglementarea gestionării deșeurilor în contextul în care România are de rezolvat repede pe acest domeniu una din condiționalitățile restante pentru a evita suspendarea accesului la banii europeni.
Apreciez preocuparea acestor oameni și a actorilor instituționali pe care îi reprezintă pentru întărirea capacității instituționale și legislative a statului român de a răspunde acestor provocări extrem de complexe.
Apreciez, de asemenea, inițiativa lor de a contribui cu soluții practice pentru rezolvarea problemelor de mediu.
Le-am arătat toată deschiderea mea, a comisei pe care o conduc, pentru a continua dialogul nostru și pentru a prelua în legislația specifică propunerile lor foarte concrete și susținute de argumente corecte, în marea lor majoritate.

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS