11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAeroportul Internaţional Craiova, poartă aeriană pentru Oltenia

Aeroportul Internaţional Craiova, poartă aeriană pentru Oltenia

Aeroportul Internaţional Craiova deserveşte atât traficul de pasageri, cât şi mişcările de aeronave în zona de Sud-Vest a României. Aeroportul dispune de infrastructură modernă, principalele preocupări fiind legate de creşterea continuă a calităţii serviciilor prestate, a condiţiilor pentru sosirea, plecarea şi manevrarea la sol a aeronavelor în trafic naţional şi internaţional, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, mărfuri şi poştă, precum şi a serviciilor de interes public naţional, protejând în acelaşi timp resursele naturale ale mediului.
Situat la o distanţă de 7 km de centrul oraşului Craiova, de-a lungul traseului Craiova – Bucureşti, aeroportul deserveşte întreaga zonă a Olteniei, fiind cea mai apropiată poartă aeriană pentru cele cinci judeţe: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional Craiova, Compania Wizz Air efectuează curse regulate pe următoarele rute: Craiova – Milano, Roma, Bologna, Veneţia, Londra, Liverpool, Barcelona, Madrid, Paris, Koln şi Tel Aviv. De asemenea, din anul 2016 şi-a început activitatea şi Compania Ryanair, cu o cursă regulată către Valencia.

Astfel, întreaga regiune în curs de dezvoltare din Sud-Vestul României are la dispoziţie cel mai rapid şi confortabil mijloc de transport către alte destinaţii din Europa, putând prelua în momentul de faţă un flux de 600 de călători pe oră şi fiind, totodată, singurul care deserveşte cele 2,3 milioane de locuitori ai Olteniei.
În ceea ce priveşte serviciile aeroportuare oferite, acestea cuprind îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor şi a bagajelor, Aeroportul Craiova având capacitatea de a oferi o asistenţă completă de handling pentru 600 de pasageri pe oră, dispunând de toate facilităţile necesare. De asemenea, Aeroportul Craiova este certificat pentru operaţiuni de degivrare şi antigivrare, având în dotare şi două autospeciale cu apă şi spumogen pentru servicii de stingere a incendiilor CAT 7.

Totodată, Aeroportul Craiova asigură servicii medicale, handling, transport spre şi dinspre oraş. Aeroportul Internaţional Craiova este, aşadar, o garanţie a calităţii şi siguranţei pentru toţi pasagerii care beneficiază de serviciile pe care le oferă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS