9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajNoi investiții pentru amenajarea tuturor spațiilor expoziționale ale Muzeului Olteniei Craiova

Noi investiții pentru amenajarea tuturor spațiilor expoziționale ale Muzeului Olteniei Craiova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat cu prilejul vernisării expoziției de bază de la parterul Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, că evenimentul inaugural, unul marcant în peisajul cultural craiovean, va fi urmat de noi investiții pentru amenajarea tuturor spațiilor expoziționale.
„Ne-am dorit de foarte mult timp să realizăm expoziția permanentă de la Secția de Istorie-Arheologie și mă bucur că astăzi suntem într-un moment în care am reușit să transformăm un vis într-o realitate frumoasă.
Multe muzee și-ar dori să beneficieze de o astfel de expoziție de bază, care pornește de la o idee originală, ce s-a materializat pe o suprafață de aproape 600 de metri pătrați, sens în care s-au investit, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Dolj, aproximativ 300.000 de euro.
Gazda noastră ne oferă șansa unei incursiuni virtuale prin istoria Olteniei din perioada Antichității și până în zilele Evului Mediu. Cu această ocazie, muzeul reușește să pună în valoare și obiecte extrem de valoroase, multe dintre ele chiar rarisime, din patrimoniul secției, cum ar fi piese din tezaure precum cele de la Craiova, Dudașul Schelei ori Desa.
Vom continua acest demers până la amenajarea tuturor sălilor expoziționale ale Secției de Istorie-Arheologie, iar pentru acest an noi am alocat, prin bugetul pe 2016, peste 200.000 de euro pentru organizarea unor spații întinse pe 450 de metri pătrați, care includ subsolul și primele cinci săli de la etaj. În acest moment, expoziția «Redescoperă istoria» va deveni un punct de mare atracție pentru craioveni și, în egală măsură, pentru toți oltenii.
Inaugurarea de astăzi reprezintă un moment cu totul special, care marchează și începutul unei noi etape în evoluția Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Spațiile expoziționale care vor fi amenajate în acest an la subsolul Secției de Istorie-Arheologie vor fi dedicate Preistoriei, piesa de rezistență fiind reprezentată de craniul uman descoperit la Peștera Muierii, al treilea ca vechime din Europa, iar în cele cinci săli de la etaj vor fi ilustrate aspecte istorice până la momentul Unirii Principatelor Române, de la 1859.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS