19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajÎncă o grădiniţă din Dolj va fi renovată de producătorul român Patru Mâini

Încă o grădiniţă din Dolj va fi renovată de producătorul român Patru Mâini


O nouă unitate de învăţământ din Dolj va beneficia, anul acesta, de fondurile strânse în cadrul programului de responsabilitate socială iniţiat de compania Patru Mâini. Grădiniţa Ocolna, unitate ce aparţine de şcoala din Amărăştii de Jos, a fost selectată pentru cea de-a treia ediţie a programului de renovări al companiei.
Campania de strângere de fonduri pentru renovări, „1 leu pentru Comunitate”, s-a desfăşurat în perioada mai – octombrie în toată ţara, produsele Patru Mâini regăsindu-se în magazinele Dedeman, Hornbach și Praktiker. 1 leu din fiecare sac de Primus MacroGranular Alb, Primus Glet de Interior și Primus ExtraFlex vândute în perioada mai – septembrie 2015 a mers într-un Fond pentru Comunitate şi va merge, mai departe, în renovări. Totul se întâmplă local, astfel că banii strânşi în fiecare judeţ sunt folosiţi la renovarea unei clădiri din raza acestuia.

Grădiniţa a fost aleasă printr-un sistem de vot

Spre deosebire de anii trecuți, programul din 2015 a mizat mai mult pe spiritul de iniţiativă al comunităţii, astfel că, la începutul anului, Patru Mâini a lansat o aplicaţie cu ajutorul căreia oricine putea propune sau vota o clădire în program. Grădiniţa Ocolna a fost înscrisă de către profesorul Lucel Coteanu. “Sunt coordonator al unui proiect desfăşurat de un ONG în cadrul grădiniţei şi prin acest ONG am aflat despre iniţiativa celor de la Patru Mâini.” Pentru că mecanismul a presupus un sistem de vot, profesorul Coteanu a făcut un apel la membrii comunităţii, îndeosebi la elevii şcolii şi la profesori, iar în final grădiniţa a fost selectată pentru programul de renovare. “Sperăm ca, o dată cu venirea celor de la Patru Mâini şi cu sprijinul acestora, să îi implicăm şi mai mult pe cei din comunitate şi să reuşim să şi extindem grădiniţa în viitor. La grădiniţa din Ocolna merg 137 de copii.”
Dan Traşcă, reprezentant zonal al companiei Patru Mâini, spune că programul se bucură de mare succes, iar acest succes se datorează, în primul rând, faptului că este un proiect dedicat comunităţii: “Ne dorim ca de pe urma acestuia să beneficieze comunitatea în care noi trăim. E nevoie şi de spirit de voluntariat, însă, atât din partea noastră, cât şi din partea celor din comunitate şi din partea autorităţilor. Aş vrea să apară cât mai multe astfel de proiecte în viitor şi sperăm să fim un exemplu pentru alte firme.”
Lucrările la grădiniţa din Ocolna vor fi demarate, cel mai probabil, în luna noiembrie. “Cei de aici au fost foarte încântaţi că au fost aleşi să facă parte din proiect şi sunt nerăbdători să începem”, a adăugat Dan Traşcă.
Anul trecut, Patru Mâini a renovat 22 de băi ale grădiniţei Curcubeul Copilăriei, din Craiova.

38 de unităţi incluse în program în 2015

„Anul acesta am vrut să implicăm beneficiarii -copiii, profesorii și părinții – încă de la început în programul de renovări, iar aplicația de ajutor, cum îi spunem noi, a funcționat perfect în acest sens. Am primit foarte multe reacții pozitive și foarte multe înscrieri. Ce ne-a surprins, însă, au fost mini-campaniile pe care mulți dintre cei care au înscris clădiri le-au demarat ca să strângă voturi. O doamnă ne-a spus că le-a scris tuturor rudelor și foștilor colegi plecați în străinătate să voteze grădinița din satul natal. Acesta este exact spiritul pe care vrem să îl promovăm prin toate acțiunile noastre: o comunitate poate crește și singură, fără ajutor din exterior. Tot pe asta se bazează și campania de strângere de fonduri pentru renovări: o parte din banii pe care, de exemplu, un doljean îi dă pe materialele noastre când își renovează casa, se întorc tot în Dolj, la școala în care va învăța copilul lui. E un cerc complet”, a declarat Claudia Russu, marketing manager  Patru Mâini.
În aplicaţia din 2015 au fost înscrise peste 70 de clădiri, care au obţinut mii de voturi. Dintre acestea, 26 au intrat în programul de renovări din 2015. Restul, până la 38, sunt grădinițe şi şcoli incluse în programele din anii trecuţi, ale căror renovări au fost extinse şi în 2015.
Patru Mâini, producător român de materiale de construcții pentru finisaje și integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor, a demarat programul anual de renovări în luna aprilie. Prin acesta își propune să renoveze 38 de școli, grădinițe și spitale de copii din toată țara.
Lista completă a clădirilor care vor fi renovate se găsește pe site-ul Patru Mâini.
Patru Mâini produce adezivi, tencuială decorativă, produse de finisare a faţadelor, chituri de rosturi, cu o capacitate de 80.000 tone anual. Gamele principale de produse sunt Primus (pentru meşteri) si Optimus (destinată arhitecților, beneficiarilor finali şi consilierii acestora).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS