18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSimpozionul „Patrimoniul Literar în Lumina Drepturilor de Autor”, la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Simpozionul „Patrimoniul Literar în Lumina Drepturilor de Autor”, la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează marți, 23 aprilie, simpozionul „Patrimoniul Literar în Lumina Drepturilor de Autor”.

Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, sărbătorită în toată lumea la data de 23 aprilie, de către toate statele membre ONU, în urma inițiativei UNESCO, din anul 1996.

Simpozionul se va desfășura în salonul expozițional de la parterul Muzeului Cărții și Exilului Românesc, începând cu ora 10.00.

Simpozionul va fi moderat de asistent de cercetare Mira Păunescu și cercetător Laviniu Lăpădat, de la Muzeul Cărții și Exilului Românesc, și va cuprinde următoarele secțiuni:

  • Panel 1: Implicațiile Juridice și Practicile Actuale în Protejarea Drepturilor de Autor; Invitat: Avocat Mihai-Dragoș Nicu – Decan al Baroului Dolj.
  • Panel 2: Lectura-Fundament al Dezvoltării Personale și Culturale în Era Digitală. Sunt invitați: Prof. univ. dr. Nicu Panea – Prorector Relații Internaționale și imagine academică, Universitatea din Craiova, Lect. univ. dr. Constantin Crăițoiu – Facultatea de Științe Sociale, Universitatea din Craiova.
  • Panel 3: Importanța Valorificării Patrimoniului Literar în Era Digitală. Invitați sunt Nicolae Marinescu – Director fondator al Editurii Aius și al Revistei de cultură Mozaicul și Mihai Băileșteanu – Director Editura MJM

La deschiderea evenimentului, participanții vor fi invitați la un moment muzical oferit de artiștii Filarmonicii Oltenia.

Citește și: (VIDEO) Mâine se deschide Târgul de Paște din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS