22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Lansarea volumului „Poeme pentru Daiana”, autor Camil Poenaru la „Aman“

Craiova: Lansarea volumului „Poeme pentru Daiana”, autor Camil Poenaru la „Aman“

Biblioteca Aman găzduiește marți, 16 aprilie, lansarea volumului „Poeme pentru Daiana”, autor Camil Poenaru.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17.00, în prezența invitaților Monica Berlung, Florin Logreșteanu, Mircea Pospai, Ștefan Vlăduțescu. Invitați de onoare sunt Angel Rababoc (actor) și Mircea Suchici (violoncelist). Moderatorul evenimentului este Petrișor Militaru.

„După cele două volume intitulate Poeme de dragoste și Între oglinzi, ambele tipărite la Editura Aius, Camil Poenaru (6 octombrie 1927 – 25 iunie 1999) revine în atenția cititorilor cu volumul Poeme pentru Daiana, un nou volum de poezii de dragoste dublate, într-un mod foarte emoționant, de ecourile lor epistolare.

Pe scurt, mesajul esențial al poemelor lui Camil Poenaru se referă la faptul că iubirea este, în primul rând, o trăire fundamentală pentru experiența interioară a oricărui om și, nu în ultimul rând, o experiență cutremurătoare, ce zguduie din temelie liniștea sufletească a oricărui muritor și lasă amprente adânci în inima sa, astfel încât din momentul în care s-a îndrăgostit viața lui nu mai este aceeași. În ce sens nu mai este la fel? Despre această deosebire calitativă la nivel afectiv și despre această intensitate a trăirilor sufletești depun mărturie poemele de față.

O dată în plus, volumul Poeme pentru Daiana (cu tot cu emoționantele scrisori care însoțesc aceste declarații lirice) ne reamintește în această primăvară că poezia este fructul „interzis” iubirii platonice, neîmplinită în plan concret, dar cu atât mai profundă și mai fecundă în plan artistic!”

Citește și: Craiova:  Festivalul de Poezie și Dramaturgie „Patrel Berceanu” – ediția a IV-a

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS