15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea sărbătorește 25 de ani cu premiera spectacolului 'Tartuffe' de Molière

Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea sărbătorește 25 de ani cu premiera spectacolului ‘Tartuffe’ de Molière

Într-un weekend special, Teatrul Municipal ‘Ariel’ marchează 25 de ani de existență cu premiera spectacolului ‘Tartuffe’, regizat de Gelu Badea.

La 25 de ani de existență, Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea pregătește o premieră de excepție. Spectacolul „Tartuffe” de Molière, sub îndrumarea regizorului Gelu Badea, va fi prezentat pentru prima dată duminică, 26 noiembrie, la Cinematograful „Geo Saizescu”, începând cu ora 18.00.

Textul marelui scriitor francez, cunoscut și sub titlul „Impostorul”, este o comedie de caracter, dar cu tușe dramatice puternice. Regizorul Gelu Badea aduce în scenă o combinație subtilă între comicul inspirat din comedia renașterii italiene și profunzimea dramaticului specific teatrului clasic. Această abordare permite spectatorilor să exploreze un teritoriu teatral amplu și să dezvolte abilități critice cu aplicabilitate în viața de zi cu zi.

O schimbare importantă în programul estetic al instituției

Spectacolul „Tartuffe” nu este doar o celebrare a celor 25 de ani de existență a Teatrului Ariel, ci și o schimbare importantă în programul estetic al instituției. Într-un moment în care literatura dramatică contemporană pare să fie dominată de vulgaritate și lipsă de coerență ideatică, această adaptare a unui text clasic aduce în prim-plan forța acțiunii dramatice și limpezimea exprimării ideilor în legătură cu societatea contemporană.

Regizorul Gelu Badea, conferențiar doctor la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este responsabil pentru conturarea acestei producții, aducându-și contribuția la crearea unei experiențe teatrale memorabile pentru publicul din Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Muzeul Olteniei Craiova celebrează un an de la includerea cămășii cu altiță în Patrimoniul UNESCO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS