25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaActorul Ovidiu Cuncea, spectacol aniversar la Râmnicu Vâlcea

Actorul Ovidiu Cuncea, spectacol aniversar la Râmnicu Vâlcea

Actorul Ovidiu Cuncea, spectacol aniversar la Râmnicu-Vâlcea, în 24 mai, la ora 19.30, la Casa de Cultură, într-o piesă a Companiei de Teatru Concordia.
Cunoscutul actor Ovidiu Cuncea, care îşi împarte viaţa între familie, actorie şi preoţie, a ales să îşi serbeze ziua de naştere pe 24 mai, la Râmnicu-Vâlcea. El joacă într-un spectacol teatral care se anunţă deosebit.

Nu atât prin reprezentaţia abordată – „O noapte furtunoasă” e o piesă clasică, arhicunoscută – cât prin numele de pe afiş:

  • Monica Davidescu,
  • Aurelian Temişan,
  • Adrian Nartea,
  • Radu Ştefan Bănică,
  • Monica Odagiu,
  • Cosmin Vîjeu,
  • Ovidiu Cuncea.
    Regia este semnată: Alexandru Nagy.
    La 19 ani distanţă de la prima montare în regia lui Alexandru Nagy, această montare inspirată de atmosfera „Peaky Blinders”. Este o interpretare care face o punte între genera?ii.

Piesa este recomandată și elevilor de colegiu și liceu

Nae Ipingescu (Ovidiu Cuncea) nu-i duce pe spectatori la Union, ci la Casa de cultură din municipiul vâlcean..
Demistificată şi interpretată într-o cheie modernă, la graniţa dintre teatru şi film, dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în iţele amoroase atât de încâlcite din spatele poveştii pe care toţi o ştim.
Da, dar cât de bine o ştim? Cât de gelos e Jupân Dumitrache? Ce legături există între Nenea Nae şi Veta? Răspunsurile le veţi descoperi numai abandonându-vă complet în această propunere, petrecând cu noi o noapte într-adevăr furtunoasă în care sigur, totul se termină cu bine.

Piesa se termină cu o melodie care poate deveni hit la radio, compunsă de Dani Ionescu, o melodie cu versuri inspirate din  capodopera lui Caragiale. După aplauze spectatorii doritori pot rămâne în sală pentru o sesiune de fotografii cu actorii din piesa care vor reveni în scenă special pentru aceasta formă de  apropiere. 

Piesa este recomandată elevilor de colegiu și liceu pentru că este cuprinsa în programa școlară.  

Citește și: Expoziția SILVAN la Muzeul de Artă Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS