10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaMaraton de evenimente la Teatrul Colibri

Maraton de evenimente la Teatrul Colibri

Teatrul pentru copii și tineret Colibri se întâlnește în această săptămână cu public divers, de la copii, la adolescenți, tineri și adulți, atât acasă, la Craiova, cât și în deplasare, la București, unde participă la evenimentul „TIC PITIC – Zilele Small size“, la invitația Teatrului „Ion Creangă“.

Vineri, 28 ianuarie, Teatrul Colibri va prezenta, la București, spectacolul muzical „De-aș fi Scufița Roșie“, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, în cadrul evenimentului „TIC PITIC – Zilele Small size“ – ediția a 8-a. Cele două reprezentații ale spectacolului sunt programate la orele 17:00 și 18:30, în Sala mică a Teatrului „Ion Creangă“.

Cei doi actori vor susține și atelierul „Teatru de umbre“, sâmbătă, 29 ianuarie, la orele 10:00 și 11:30.

Sâmbătă, 29 ianuarie, la ora 18:00, dar la Craiova, publicul îl va întâlni la Teatrul Colibri pe „Prințul Broască“, într-o dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm, regia Todor Valov, traducerea Vili Nicolov Perveli, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska. În distribuţie sunt actorii:

  • Cosmin Dolea,
  • Oana Stancu,
  • Adriana Ioncu,
  • Alis Ianoș.

Duminică, 30 ianuarie, la ora 11:00, Teatrul Colibri va prezenta spectacolul „Jocuri magice“, un spectacol interactiv, vesel, care ne reamintește cât sunt de speciale valorile prieteniei și cât de puternică devine ea atunci când se bazează pe încredere și sinceritate. Personajele se întrec în a arăta publicului cât sunt de grozave și ce puteri nebănuite capătă atunci când prind viață în interpretarea actorilor: Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regia spectacolului este semnată de Titus Jukov, iar scenografia îi aparține lui Vladimir Cantor.
De asemenea, spectatorii mai pot vizita în această săptămână expoziția „Portret de festival“, realizată de fotojurnalistul Bogdan Dănescu și inspirată de „Dystopia“, ediția din 2021 a Festivalului Puppets Occupy Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS