17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura(VIDEO) Icoană semnată de părintele Arsenie Boca, vândută cu 17.000 de euro

(VIDEO) Icoană semnată de părintele Arsenie Boca, vândută cu 17.000 de euro

-

O icoană semnată de părintele Arsenie Boca a fost vândută, aseară, cu 17.000 de euro, în urma licitaţiei de Crăciun organizată de Artmark.

Apariţia pe piaţa de artă a unei astfel de piese este o raritate absolută. Prețul de pornire al icoanei a fost de 350 de euro.

Icoana „Maica Domnului Îndurerată,” realizată pe sticlă într-un atelier din Scheii Braşovului, este datată 25 august 1945 şi a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la mânăstirea Sâmbăta de Sus.

Pe spatele icoanei se regăseşte mesajul scris de Arsenie Boca: „Părintelui Ieronim Grovu -„Stareţu”. Dar de la credincioşii de la Mănăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit şi mai are”, urmată de semnătura părintelui.

Potrivit reprezentanților casei de licitație, cu cinci ani înainte de a semna icoana, Arsenie Boca a declanşat la Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit „mişcarea de reînviere duhovnicească”.

Părintele Ieronim Grovu a fost conducătorul lucrărilor de restaurare de la Mănăstirea de la Sâmbăta şi cel care a dus o corespondenţă cu Arsenie Boca, chemându-l de la Prislop înapoi la Sâmbăta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Șofer rănit după ce a intrat cu mașina...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină la un...

ȘTIRI GdS